The Boy (2016)

The Boy (Mysterium, Thriller, Skräck): 
Den amerikanska barnflickan Greta har tagit ett jobb hos en brittisk familj där hon ska passa deras son Brahms och följa de regler som familjen har satt upp. Men när hon inser att Brahms i själva verket är en docka tar hon hela barnpassningen och dess regler med en nypa salt. Dock börjar det snart uppstå en rad konstiga och oförklarliga händelser, något som får henne att tro att dockan är levande
 
 
BETYG och RECENSION: 
När jag var liten kryllade det av skräckfilmer som innehöll mordiska dockor som kom till liv för att ha ihjäl folk, så som Chucky i filmserien Child's Play och Dolly i Dolly Dearest m.fl. Detta var filmer som jag såg i en på tok för ung ålder och sedan dess har dessa leksaker lämnat ett något obehagligt avtryck på mig. Just därför kände jag mig nu också tvungen att se filmen The Boy som självklart också har en något spöklik docka i fokus och mycket riktigt sätter även denna skräck i folks tillvaro om man inte följer reglerna, men kanske inte just i min. 
 

Mr. och Mrs. Heelshire ska åka bort så de behöver någon som tar hand om deras "son" Brahms.
 
I dag är onda och besatta dockor inget ovanligt att få se på film, men detta gör dom inte mindre obehagliga. Just The Boy är en skräck / rysare som lutar mot det mystiska hållet då dockan Brahms flyttar sig från en punkt till en annan, och följer man dessutom inte de strikta regler som finns kring dockan så uppstår det problem. Även om filmen i sig är obehaglig så blir jag inte direkt rädd och det kan vara för att denna dockfilmen bryter mot de klassiska reglerna, regler som jag inte kan nämna utan att spoila hela handlingen så det få förbli osagt. Men det rör sig åtminstone om en twist, en twist som jag tyvärr hade på känn. 
 

Greta börjar misstänka att dockan Brahms lever
 
The Boy leker lite med ens verklighetsuppfattning då den varierar mellan att få barn- / dockvakten Greta (Lauren Cohan) att framstå som inbillningssjuk i ena sekunden och helt redig i nästa, men något avslöjar ändå mysteriet om man bara har huvudet på skaft och det gör att wow känslan uteblir. Även om The Boy nu inte sätter skräck i ens tillvaro så lyckas den åtminstone skapa lite obehag om man bara släcker ner och tänder några få ljus som skapar skuggor på väggarna, så i rätt atmosfär blir alltså filmen både sevärd och underhållande på ett lite lagom obehagligt vis.
 

Efter vissa incidenter börjar Greta ta sitt barnpassningsjobb på fullaste allvar.
  

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Boy.
Svensk titel: The Boy.
Tagline: "Every child needs to feel loved".
Genre: Mysterium, Thriller, Rysare, Skräck.
Skådespelare: Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell, Jim Norton, Diana Hardcastle, Ben Robson m.fl.
Regissör: William Brent Bell.
Speltid: 93 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 29 Januari 2016.
Distributör: Noble Entertainment.
Blu-ray release: 6 Juni 2016.
Extramaterial (Blu-ray): - .
 

Kommentarer
Ajli Müller säger:

Jag tycker att dockfilmer är obehagliga, men jag har nog aldrig hittills blivit RÄDD för en. Tycker dockan på trehjulingen i SAW är värst, men då är ju filmerna Saw mer vidriga än läskiga - inte så nära till att det ska kunna hända en själv liksom. Annabelle var tråkig, Chucky var lite komisk... The Boy verkar mer creepy så att jag själv skulle känna obehag känner jag spontant :)

Stressrehab är en KBT-behandling som hååller på i 9 månader, man får verktyg att handskas med sitt utmattningssyndrom och sin ångest. Det är i grupp, himla läskigt.

Svar: Jag tyckte dockor på film var obehagliga när jag var liten. Såg t.ex Chucky som 8-årig och blev lite smårädd då, men nu skrattar man bara åt den filmen =) Men The Boy går inte att jämföra med den typen av film, denna har mer rätt stämning vilket är på plussidan.

Jag blir så trött. Jag har varit sjukskriven för utmattning, oro, ångers, panikattacker, svår depression, fibromyalgi m.m i 10 månader och inte fått någon hjälp. Fick en remis till psyket men de kastade ut mig med den lugnande medicin i handen.. Fast att träffa folk i grupp vet i katten om jag hade klarat av ändå, då hade min torgskräck kikat in =O
...Liiinna

2017-10-24 Kl: 10:11:00
URL: http://ajlimuller.blogg.se/
Felicia säger:

vill se men är jätterädd för dockor så vågar inte se den själv så lär väl dröja ett tag, tyvärr.

Svar: Den får en att tveka på sitt egna förstånd under vissa stunder, om du inte är snabbtänkt och räknar ut tvisten innan den ens sker vill säga =)
...Liiinna

2017-10-27 Kl: 17:54:06
URL: http://frokentv.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: