Money Monster (2016)

Money Monster (Drama, Kriminalare, Thriller):
Med en kaxig attityd berättar programledaren för Money Monster varje vecka vilka aktier du ska köpa, men nu har Lee Gates råkat göra en tittare upprörd. Under direktsändning vandrar Kyle rätt i in i studion där han skapar ett gisslandrama och tar över sändningen, allt för att försöka avslöja en konspiration.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Alla har och behöver vi dom. En del har lite medan andra har mycket men en sak har vi gemensamt, vi vill alla har mer och absolut inte förlora dom. Jag pratar självklart om pengar. I Money Monster möter vi programledaren Lee Gates (George Clooney) som i sitt tv-program berättar vilka aktier vi ska och inte ska köpa, och när något nu går snett på börsmarknaden är det just han som blir medelpunkten i dramat. I direktsändning uppstår ett gisslandrama där vi få följa aktieägaren Kyle (Jack O'Connell) som har förlorat alla sina pengar och där han under hot tar ut sin ilska på Lee, allt för att få ett svar.
 

Kyle kommer in och tar över sändningen.
 
Även om jag drömmer om ett fett bankkonto så är jag inte ekonomiskt intresserad och just därför finner jag börssnacket i filmen oerhört ointressant. Man hade därför kunnat tro att en film som Money Monster inte skulle tilltala mig men här tar vi oss förbi finanserna och in i ett spännande drama där liven står på spel. Under bomb- och pistolhot följer vi jakten på svaret om de försvunna pengarna och vi få se hur långt en man är beredd att gå då han har förlorat allt. Den första timmen av filmen är kanske något seg och stillsam men därefter ökar tempot i takt med att svaren sakta börjar avslöjas och spänningen klickar då också in allt mer.
 

Patty tvingas sända gisslandramat live
 
Money Monster utspelar sig till 80% i tv-studion och vi gör enbart ett fåtal avvikare till andra marker för att variera miljön. Detsamma gäller även skådespelarna. Vi koncentrerar oss i första hand på Lee Gates och hans kidnappare Kyle samt på Patty Fenn (Julia Roberts) som sitter i kontrollrummet och styr sändningen i hopp om att rädda sin kollegas liv. Vid sidan om dessa irrar också en massa mindre karaktärer runt som på ett eller annat sätt har en viktig inverkan på thrillerdramat. De alla presterar bra i sina roller då de förmedlar en trovärdig känsla av gisslandramat.
 

Walt Camby (Dominic West) och Diane Lester (Caitriona Balfe) är två betydelsefulla karaktärer.
 
Trots en ekonomisk inriktning så är Money Monster en intressant film som fångar min uppmärksamhet. Dock utan att imponera men på sin helhet så är filmen ändå både bra och sevärd och därför kan den även vara värd er tid.
 

Lee Gates - The Money Monster.
 
© 2016 Columbia Pictures Industries, Inc. and LSC Film Corporation

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Money Monster.
Svensk titel: Money Monster.
Taglines: "Not every conspiracy is a theory", "Answer or die", "On the air. Out of time", "Who's in control?", "#FollowTheMoney" och "Anyone who can get out, get out right now".
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell, Dominic West, Caitriona Balfe, Giancarlo Esposito m.fl.
Regissör: Jodie Foster.
Filmmanus: Jamie Linden, Alan DiFiore och Jim Kouf.
Speltid: 99 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Koreanska, Isländska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2016.
Sv. Biopremiär: 3 Juni 2016.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: 7 November 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes • George Clooney, The Money Man • Inside the Pressure Cooker • Analysis of a Scene: The Showdown • Dan the Automator (feat. Del the Funky Homosapien) "What Makes the World Go Round (Money!)" Music Video.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • George Clooney, The Money Man • Inside the Pressure Cooker • Analysis of a Scene: The Showdown • Dan the Automator (feat. Del the Funky Homosapien) "What Makes the World Go Round (Money!)" Music Video.
Hyr filmen hos: SF Anytime.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: