How I Live Now (2013)

 photo how_i_live_now_nordic-26615560-frntl_zpss6fhlwwq.jpg 
How I Live Now (Drama, Krig, Romantik, Thriller):
Den amerikanska tonårstjejen Daisy har skickat till England där hon ska spendera sommaren hos sina moster och sina kusiner. Men när det tredje världskriget bryter ut förvandlas sommarvistelsen till en överlevnadskamp.
 
 
BETYG och RECENSION: 
How I Live Now är ett krigsdrama från 2013 som till största del lämnar själva kriget utanför bilden och som istället koncentrerar sig på personerna som försöker överleva och hålla sig borta från bomberna och skotten som går av. I huvudrollen som Daisy, en neurotisk och anorektisk tonåring som måste kämpa för sin överlevnad då tredje världskriget bryter ut, ser vi Saoirse Ronan som får sällskap av bland annat Tom Holland, George MacKay och Harley Bird.
 
 photo How i live now 6_zpsgzp7v17z.jpg
Daisy är som de flesta tonårstjejer, sur och bitter.  
 
How I Live Now tar oss med till den Engelska landsbygden där inte bara kriget står för dörren utan även Daisys självkontroll som går ut på att nå perfektion. Hon beter sig helt enkelt som en vanlig sur och bitter tonåring som pressar sig själv hårt för att kunna hålla maten borta från munnen samtidigt som hon är lite av en irriterade bitch mot alla i sin omgivning. Ett beteende som inte är lockande för oss tittare och det få mig att skita blanka fan i hur det kommer gå för henne. Under krigets gång får vi ändå se hur det påverkar personerna och hur de förändras, men jag kan bara inte skaka minnet av Daisys original jag. Dessutom målas även ett kärleksdrama upp som inte är medtagande för fem öre och jag kan varken köpa romantiken eller känslorna som påstås finnas där. Skådespelarna saknar nämligen personkemi vilket får allt att rinna ut i sanden men utöver det så presterar de flesta ändå relativt bra.  
 
 photo how i live now5_zpssfkp3mlm.jpg
En påklistrad romantik.  
 
Utseendemässigt så är How I Live Now en vacker film men det är dock oklart exakt när den utspelar sig. Det kan vara allt ifrån en fiktiv nutid till en nära framtid och med tanke på hur vår värld ser ut idag så kan detta mycket väl vara vår morgondag och just det väcker vissa obehagliga tankar. Men utöver det så lämnar tyvärr filmen mig oberörd och jag som annars bruka böla som ett litet barn sitter mest kall och hård som en sten.
 
 photo How i live now4_zps6wsdunkr.jpg
Kriget kommer lämna sina spår
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: How I Live Now.
Svensk titel: How I Live Now.
Baserad på boken: How I Live Now, av Meg Rosoff.
Tagline: "Love will lead you home".
Genre: Drama, Krig, Romantik, Thriller.
Skådespelare: Saoirse Ronan, Tom Holland, George MacKay, Harley Bird, Danny McEvoy, Anna Chancellor m.fl.
Regissör: Kevin Macdonald.
Filmmanus: Jeremy Brock, Penelope Skinner och Tony Grisoni.
Speltid: 97 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: Storbritannien.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: .
Köp filmen på DVD hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes • The Making of How I Live Now • Previews.
 

Kommentarer
Robin McFilmFett säger:

Hur kommer det sig att filmer där man skall identifiera sig med huvudrollerna vanligtvis misslyckas totalt? Även om en karaktär måste växa till en bättre människa så måste det finnas en liten antydan på en bättre människa hos personen redan från början. Det verkar filmskapare missa helt. Nu har jag dock inte sett filmen, men tror inte för en sekund att din recension inte skulle stämma överens med verkligheten.

Svar: Det kan ju vara jag som är konstig också. Andra kanske kan relatera och känna med karaktärerna men där misslyckade jag totalt. Jag hoppades mest på att de skulle dö så fanskapet skulle ta slut (överdriver något där).
...Liiinna

2017-01-14 Kl: 16:45:59
URL: http://filmfett.blogg.se
Robin McFilmFett säger:

Hur kan filmskapare helt missa att skapa roller som vi kan bry oss om när det gäller denna typen av film? Som du säger så måste man ju känna något för rollerna, och deras svagheter och styrkor för att kunna tycka filmen är bra. Särskilt här. Synd att dom tabbade sig.

Svar: Jag antar att du inte trodda att det första kommentaren gick iväg ;)
...Liiinna

2017-01-14 Kl: 16:47:34
URL: http://filmfett.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: