Extant, säsong 2 (2015)

Extant, säsong 2 (Drama, Science Fiction, Thriller):
Efter vissa incidenter är Molly nu inlagd på ett slutet vilohem, men hon är övertygad om att hon är utsatt för en konspiration och det dröjer därför inte länge förrän hon rymmer. Väl ute i det fira inser Molly att hennes alien-hybrid son Adhu har fortplanerat sig i en rask takt och att världen nu kryllar av hans åkommor. Regeringen fruktar att hybriderna kommer att utplåna mänskligheten och de beslutar sig för att skapa kraftfulla robotsoldater för att bekämpa dem. Molly däremot är inte lika säker och det är dags att välja sida.
 
 
BETYG och RECENSION:
Efter ca ett års frånvaro är Extant tillbaka med sin andra och avslutande säsong. Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer och Tyler Hilton är alla tillbaka i sina roller då säsong 2 tar vid strax efter där den första säsongen slutade, närmare bestämt ca 6 månader senare. Camryn Manheim med flera är ute ur leken medan Goran Visnjic gör ett tillfälligt inhopp för att sedan försvinna. Nya i rollistan är bland annat Jeffrey Dean Morgan och Kiersey Clemons som syns i rollerna som JD Richter, Mollys (Halle Berry) medhjälpare, och Lucy, en humanich som snart blir till en fiende då en kamp mellan människan och utomjordingarna (som nu har invaderat vår jord) drar igång.
 

Julie (Grace Gummer), Ethan (Pierce Gagnon), Charlie (Tyler Hilton) och Molly är alla tillbaka i Extant, säsong 2.
 
Extant har gjort sig ett ansiktslyft i sin andra säsong och låtit den utomjordiska biten blomma ut. Serien låter nu människoliknande utomjordingar vandra bland oss samtidigt som ett helt hav av humanichs, vill säga humanoida robotar, har skapats. De alla har trängt sig in där de inte här hemma vilket tycks vara början på ett krig och den stora frågan är vems sida man ska stå på. Handlingen är spännande och medryckande samtidigt som de tekniska bitarna är tilltalande. I den första säsongen smälte tekniken in i vardagen men här i säsong 2 är den mer tydlig och markerande, något som både är till för- och nackdel. CGI-effekterna och de tekniska prylarna är tilltalande men de får också serien att komma i osynk med sin föregående säsong. Det som en gång var diskret har nu tagit över vilket skapar en för stor kontrast i handlingen och utformningen från den förra säsongen. Det känns därför som att vi har hoppar en bra bit in i framtiden trots att vi befinner oss på ett ungefär samma ställe. 
 

Nya humanichs och alienhybrider dyker upp, och de ser alla mer eller mindre ut som människor.
 
Hur som helst, Extant - säsong 2 har ett bra tempo, en intressant handling med duktiga skådespelare och ett tilltalande drama och ett yttre som fängslar en sci-fi nörd som mig. Dock är avslutet inte tillfredsställande eftersom serien ger en hint av en kommande fortsättning, en fortsättning som vi aldrig kommer få se och hade de bara avslutat några minuter tidigare och skippar den avslutande akten så hade allt känts bättre. Men över lag så är Extant en bra science fiction-serier som har gått åt rätt håll då man ser till tekniken, alltså inte en så där fejk sci-fi serier som tar oss tillbaka till stenåldern... något som tyvärr annars är så poppis idag.
 

Molly slår sig samman med JD Richter (Jeffrey Dean Morgan).
 

TV-SERIEINFORMATION:

Originaltitel: Extant.
Svensk titel: Extant.
Tagline: "Life always finds a way".
Säsong: 2.
Antal avsnitt: 13. 
Genre: Drama, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Jeffrey Dean Morgan, Kiersey Clemons, David Morrissey, Cleo Anthony, Kate Burton, Henderson Wade m.fl.
Skapare: Mickey Fisher.
Speltid: 518 min (ca 38-42 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
TV-premiär / Sändningsår, säsong 2 (USA): 1 Juli - 9 September 2015.
Distributör: Paramount.
DVD release: 3 Oktober 2016.
Köp säsongsboxen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Extant: A Look At Season 2 • Chemistry: Molly & JD • The Carnival of the Mind • A Tour of the Sets • Gag Reel • Two Humanichs: Ethan & Lucy • The Season Finale • Deleted Scenes.
TV-Serien består av: Extant, säsong 1 (2014).
                                 Extant, säsong 2 (2015).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: