Central Intelligence (2016)

Central Intelligence (Action, Komedi, Kriminalare):
Under sin skoltid var Bob en moddad nörd utan vänner, men den tiden är nu förbi då han har biffat till sig och blivit en livsfarlig CIA-agent. När det är dags för skolans återträff söker han upp den enda som någonsin var snäll mot honom i skolan, Calvin som nu mera jobbar som en revisor, och innan Calvin vet ordet av det är han indragen i en farlig värld av spionage och dubbelspel.
 
 
 
BETYG och RECENSION: 
Central Intelligence är en actionkomedi från 2016 som har Dwayne Johnson och Kevin Hart i huvudrollerna som Bob Stone och Calvin Joyner, en före detta tjockis som blivit en muskulös CIA-agent och den före detta populära men snälla killen som nu gått och blivit en enkel revisor. Deras vägar korsas återigen på äldre dar vilket gör att Calvin dras in i en skjutglad smet som han helst vill komma ifrån, men Bob gör det då inte lätt. Filmen består av dum humor som kan få ens smilband att stramas åt men den är också väldigt överdriven vilket i sin tur kan få dig att skaka på huvudet.
 

Calvin dras in i en farlig lek då Bob tar upp kontakten.
 
Dwayne Johnson och Kevin Hart har en bra kemi men jag har personligen väldigt svårt att se Johnson i en roll som förvuxen nörd och jag blir därför tveksam gentemot hans insats i filmen. Dock presterar de båda ändå bra men på sin helhet så är detta kanske inte deras bästa roller. Mitt i all actionsoppa döljer Central Intelligence  även ett budskap som säger att du alltid ska vara dig själv, att allt kan förändras till både det bättre och sämre och att en del saker tyvärr alltid förblir som de har varit, men de sistnämnda hintarna är dock väldigt små. Filmen innehåller dock en del klyschor men dessa kan jag lätt kan se förbi då jag lämnar filmen med en varm och lycklig känsla som gör mig tårögd.
 

Det är svårt att se "The Rock" som nörd i denna utstyrseln.
 
Med både sina för- och nackdelar så är Central Intelligence en underhållande film men den är dock långt ifrån ett actionkomedi mästerverk, och hur som helst så har den i min mening en av de bästa och mest passande taglinesen i filmhistorian: "Saving the world takes a little Hart and a big Johnson".
 

Calvins äktenskaps sätts på prov när Bob kommer in hans liv.
 
© 2016 Universal Pictures, Warner Bros. Entertainment Inc. and RatPac-Dune Entertainment LLC

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Central Intelligence.
Svensk titel: Central Intelligence.
Tagline: "Saving the world takes a little Hart and a big Johnson".
Genre: Action, Komedi, Kriminalare.
Skådespelare: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan, Danielle Nicolet, Jason Bateman, Aaron Paul, Ryan Hansen, Tim Griffin, Timothy John Smith m.fl.
Regissör: Rawson Marshall Thurber.
Speltid: 108 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 17 Juni 2016.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 14 November 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Gag Reel • Dance Off • Line-O-Rama • Couch Time-Lapse • Feature Commentary with Co-Writer/Director Rawson Marshall and Co-Editor Mike Sale.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Gag Reel • Dance Off • Line-O-Rama • Couch Time-Lapse • Feature Commentary with Co-Writer/Director Rawson Marshall and Co-Editor Mike Sale.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: