Ask Me Anything (2014)

 photo ask_me_anything_senodk-31974238-frntl_zpsf8skzb2v.jpg 
Ask Me Anything (Drama): 
Den unga och vackra Katie Kampenfelt känner sig vilsen vilket leder till att hon tar ett sabbatsår från college i hopp om att finna sig själv. Under sitt sabbatsår startar hon en blogg där hon som anonym delar med sig av sina sexuella äventyr med upptagna män och allteftersom tiden går hinner hennes misstag mer eller mindre ifatt henne samtidigt som hennes förflutna gör sig påmint. 
 
 
BETYG och RECENSION: 
Ask Me Anything är ett rätt så okänt drama från 2014 som har Britt Robertson i huvudrollen som Katie Kampenfelt, en 18-årig kvinna som öppet delar med sig av sitt sexliv i en blogg där hon använder sig av ett falskt namn. Filmen är baserad på boken Undiscovered Gyrl som är skriven av Allison Burnett som även står för regi och filmmanus. 
 
 photo ask me3_zps8d1nqaua.jpg
Katie bloggar om sitt sexliv och där döljer hon ingenting dör omvärlden.  
 
Jag gjorde misstaget att ta Ask Me Anything för en B-film och därför blev jag också positivt överraskad då det visade sig att jag inte kunde ha mer fel. Visst är detta inget A-listat drama men filmen känns ändå naturlig och enkel på ett bra sätt som bara får den att sticka ut samtidigt som den blir annorlunda och egen. Ask Me Anything springer dessutom inte iväg och blir så där Hollywood-aktig med överdrivna reaktioner och händelser, men visst har sina onaturliga stunder där allt känns lite tillgjort men känslorna som filmen sprider känns i alla fall naturliga och äkta och det är också det som den vinner på. 
 
 photo ask ma_zpsoijjyhal.jpg
Det händer att filmen spökas ut, men då på ett naturligt tonårssätt.  
 
Britt Robertson som syns i huvudrollen som Katie gör sin roll bra och även om hon växlar mellan att vara mogen och omogen så känns hon naturlig, för vilken 18-åring är inte vuxen i ena stunden och som ett barn i nästa? Hon ljuger för familjen medan hon dejtar betydligt äldre och upptagna män samtidigt som hon lever på hoppet om att någon av dom kanske kommer lämna sin familj och välja henne. Detta är något som får henne att framstå som en rätt ensam person och även om jag egentligen inte vill erkänna det så förstår jag precis hur hon känner, alla vill vi nämligen bara bli älskade av någon. 
 
 photo ask me_zpsac1dd5mh.jpg
Katie dras till upptagna män.  
 
Ask Me Anything är mot all förmodan en rätt så stark film vars dysterhet skämtas bort i den mån det går och kanske är det just det som gör den så lätt att ta sig igenom. Men när vi når slutet av filmen blir vi kvarlämnade med många frågor utan svar och i vanliga fall så är detta något som retar upp mig, men här kommer det bara till sin rätt. De obesvarade frågorna känns nämligen naturliga och jag gillar att vi lämnas kvar i dimman utan vetskapen, och vill ni veta vad som är och förblir så oklart så få ni helt enkelt se filmen. 
 
 photo ask3_zpsavhvduae.jpg
Alla sköljer vi ner våra sorger med alkohol någon gång här i livet.  
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ask Me Anything.
Svensk titel: Ask Me Anything.
Baserad på boken: Undiscovered Gyrl, av Allison Burnett.
Tagline: "Young. Not so innocent".
Genre: Drama.
Skådespelare:Britt Robertson, Molly Hagan, Andy Buckley, Robert Patrick, Zuleikha Robinson,Christian Slater, Kimberly Williams-Paisley, Max Carver, Justin Long, Martin Sheen, Gia Mantegna m.fl.
Regissör: Allison Burnett.
Filmmanus: Allison Burnett.
Speltid: 100 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Atlantic.
DVD-release: 20 April 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: