The To Do List (2013)

 photo to do list_zpsbey4tabe.jpg 
The To Do List (Komedi):
År är 1993 och efter att plugghästen Brandy har varit på sin första fest känner hon att hon måste bli av med oskulden innan hon ska börja på college. Med hjälp av en lista börjar hon ny beta av den ena sexuella aktiviteten efter den andra som förr eller senare ska leda till samlag.
 
 
BETYG och RECENSION:
The To Do List är en komedi från 2013 som till största del riktar in sig på sex, närmare bestämt på att förlora oskulden och som med hjälp av sitt grova språk överraskar mig positivt. Det jag först trodde skulle vare en dum och humorlös film prickar istället in helt rätt på mig och min sjuka humor vilket till och med gör att jag kan blunda för de få och äckliga scenerna som finns med i smeten, och även om detta är något av en B-film så flyter allt på oerhört bra. 
 
 photo to-do-list_55017150-2560x1440-2560x1440_zpslazzbl6e.jpeg
När Brandy får upp ögonen för en kille förändras hela hennes liv
 
Året är 1993 då den unga A-studenten Brandy Klark (Aubrey Plaza) bestämmer sig för att lägga skolböckerna på hyllan för att börja utforska sin sexualitet och leva som andra ungdomar gör i hennes ålder. Hennes mål är att förlora oskulden till snyggingen Rusty Waters (Scott Porter), men innan hon är där bestämmer hon sig för att öva lite genom att testa alla möjliga sexaktiviteter vid sidan om själva samlaget. Brandys "rättfram-personlighet" gör hela filmupplevelsen aningen underhållande och inte minst sagt pinsam, två saker som här går hand i hand och som i sin tur leder till en del skratt. Aubrey Plaza är perfekt i rollen som Brandy och det är förövrigt kul att se Rachel Bilson i en mindre anständig roll som den kaxiga och frispråkiga systern Amber. I rollen som snyggingen Rusty ser vi Scott Porter som här visar upp sina mer halvnakna och smickrande sidor, något som får mig att titta lite närmare samtidigt som jag lyfta lite extra på ögonbrynen och bara myser. 
 
 photo to do list5_zpslnmyx9d0.jpg
Både Bilson och Porter bjuder på sig själva
 
Av någon anledning känns The To Do List lite som en B-version av Clueless som kom ut 1996 och även om filmerna inte delar många, om ens några likheter så är själva poängen att utvecklas som person. Här handlar det visserligen om att få nörden att blomma ut sexuellt medan Clueless mer ville få över just den individen till den snobbiga, populära, moderna och mogna sidan. Så trots enorma olikheter kan alltså jag ändå se vissa små likheter i upplägget. Kanske är det bara det fula klädmodet som de båda filmerna egentligen har gemensamt och även om jag nu kanske inbillar mig resten så uppskatta i alla fall jag den dolda charmen i en film som denna. The To Do List fungerar med andra ord perfekt som vardagsunderhållning för en sån som mig och därför rekommenderar jag också filmen varmt till likasinnade idioter. 
 
 photo to do list 1_zps4wrmkfq2.jpg
Övning ger färdighet, det är mottot som Brandy lever efter
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The To Do List.
Svensk titel: The To Do List.
Tagline: "She's going from straight A's to her first F".
Genre: Komedi.
Skådespelare: Aubrey Plaza, Johnny Simmons, Bill Hader, Alia Shawkat, Sarah Steele, Scott Porter, Rachel Bilson, Christopher Mintz-Plasse, Connie Britton, Clark Gregg m.fl.
Regissör: Maggie Carey.
Filmmanus: Maggie Carey.
Speltid: 104 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Sanskrit.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 19 Mars 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): The Re-Do List (Gag-Reel) • Deleted Scenes • Commentary with Director Maggie Carey and Bill Hader • Dirty Mouth featurette • Maggie Carey Directing her To-Do List.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): The Re-Do List (Gag-Reel) • Deleted Scenes • Commentary with Director Maggie Carey and Bill Hader • Dirty Mouth featurette • Maggie Carey Directing her To-Do List.
Hyr filmen hos: SF Anytime

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: