Get Hard (2015)

Get Hard (Komedi, Kriminalare):
Miljonären James åker dit för bedrägeri och ska skickas till fängelse, men innan det är dags att skaka galler får han 30 dagar på sig att ordna upp sina affärer. I ren panik vänder han sig till den enda svarta människan han känner, nämligen Darnell som nu ska hjälp James att förbereda sig för ett liv bakom galler.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Jag vet inte hur det är med er, men när jag ser att Will Ferrell's namn finns med i rollistan så tar jag för givet att filmen kommer vara aningen dum och överdriven till max, och dum och överdriven är också precis vad Get Hard är... men på ett underhållande vis. Get Hard är självklart en komedi som såg dagens ljus 2015 och förutom Ferrell så ser vi även Kevin Hart vid hans sida och de båda skapar en rätt så underhållande duo, och i andra mindre roller hittar vi bland annat Craig T. Nelson, Alison Brie och Edwina Findley Dickerson med flera.
 

James vänder sig till Darnell när han behöver fängelse råd
 
I Get Hard möter vi den stenrike James (Will Ferrell) som efter att han har åkt dit för ett brott som han inte har begått nu har 30 dagar på sig att ordna upp sina affärer och förberedda sig för ett fängelsestraff. Så vad gör inte en rik vit man när nöden knackar på dörren? Jo, han vänder sig då till Darnell (Kevin Hart) som är den enda svarta människan han "känner" och ber om fängelse råd, för alla svarta människor har ju självklart suttit i fängelse. Filmen kan lätt tas för att ha en rasistisk ton över sig men här handlar det snarare bara om en trög vit man som inte förstår bättre och Darnell är inte sämre han utan ser sin chans till att utnyttja den dumma rika mannen. Darnell sätter ett pris på sina tjänster och James sätts därefter i hårdträning inför det kommande fängelselivet. Under deras resa blir det minst sagt en hel del skratt men även en del huvudskakningar eftersom det ibland bara blir lite för dumt och lite för äckligt, och speciellt under de homosexuella bitarna som det självklart också drivs en hel del med.
 

Darnell sätter James i hårdträning
 
Get Hard kan nog vara en film som trappar de flesta på tårna då den driver med allt och alla, och kan man inte ta humorn på rätt sätt så kan filmen lätt bli stötande. Men jag, som i vanliga fall inte alls tycker om filmer med Will Ferrell, skrattar gott och även om filmen inte är superbra så får den godkänt för att vara en dum komedi.
 

Ja, det är precis så dumt som det ser ut
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Get Hard.
Svensk titel: Get Hard
Taglines: "An education in incarceration" och "Sometimes you need a hand to get hard".
Genre: Komedi, Kriminalare.
Skådespelare: Will Ferrell, Kevin Hart, Craig T. Nelson, Alison Brie, Edwina Findley, Ariana Neal, Erick Chavarria, Tip 'T.I.' Harris, Paul Ben-Victor m.fl.
Regissör: Etan Cohen.
Speltid: 100 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Warner Bros.
Blu-ray release: 14 Septmeber 2015.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • Line-O-Ramas • The Kevin Hart Workout • Ferrell Fighting • Gag Reel • And More!.
 

Kommentarer
Jessica Högberg säger:

Precis så;)

2017-10-22 Kl: 12:49:00
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: