Steve Jobs (2015)

 photo steve jobs_zpsb3ju4r4e.jpg 
Steve Jobs (Biografi, Drama): 
Vi får följa med Steve Jobs backstage under de sista minuterna innan lanseringen av de tre produkter som kommer att förändra den digitala världen
 
 
BETYG och RECENSION:  
Steve Jobs är ännu en biografi om mannen i titelrollen (Apple, NeXT och Macintosh's grundare) där vi kastar in i Jobs (Michael Fassbender) hektiska liv, ett liv där han är otrevlig mot allt och alla och åsidosätter sin familj och de få vänner han faktiskt har. Men till skillnad från biografin Jobs som kom ut för några år sedan så får vi här ingen förberedelse utan vi kastas rätt in i leken där de tar föregivet att vi ska känna till vem han är och vad han har skapat, och gör man inte det, ja då blir det problem. 
 
 photo steve-jobs-film-2016-BA3_zpsitm4mid5.jpg
Steven Jobs: egotrippad översittare och Apple's grundare
 
Steve Jobs må ha en intressant baktanke men filmens upplägg är så tråkigt att man nästan dör under titten. Scenombytena är få och enkla eftersom Jobs till största del står och skriker på en scen, tjabba med allt och alla backstage eller hänga i sitt rum bakom kulisserna. Filmen uppger dessutom ingen bakgrundshistoria och vi kastas rätt in i smeten utan förvarning. Dessutom kan flera år passerar från det ena klippet till det andra vilket gör biografin svårt att hänga med i och dialogerna är konstigt nog desamma mellan våra två huvudkaraktärer från början till slut. Trots detta så briljerar Michael Fassbender i rollen som Steven Paul "Steve" Jobs och detsamma gäller Kate Winslet som vi ser i rollen som Joanna Hoffman, men filmen saknar den gnista och glöd som behövs för att fånga ens uppmärksamhet. 
 
 photo jobs_zpsu9lunrmp.jpg
Steve är inte den lättaste människan att jobba med
 
Med sin bristande grundfakta och ett tråkigt upplägg så blir inte Steve Jobs till en biografi som faller mig i smaken och jag kan därför inte heller rekommendera den. Vill ni se en film om Apples grundare rekommenderar jag istället den sågade filmen Jobs från 2013 som har Ashton Kutcher i huvudrollen, den har nämligen handlingen men saknar istället skådespelstalangen som vi här få se.
 
 photo steve1_zps3on4xq65.jpg
Steve har svårt för att erkänna att Lisa Brennan (Perla Haney-Jardine) är hans dotter. 
 
© 2015 Universal Studios

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Steve Jobs.
Svensk titel: Steve Jobs.
Baserad på boken: Steve Jobs, av Walter Isaacson.
Tagline: "Can a great man be a good man?".
Genre: Biografi, Drama.
Skådespelare: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg, Katherine Waterston, Perla Haney-Jardine, Ripley Sobo, Makenzie Moss m.fl.
Regissör: Danny Boyle.
Speltid: 122 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: 22 Januari 2016.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 13 Juni 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Inside Jobs: The Making of Steve Jobs.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Inside Jobs: The Making of Steve Jobs • Feature Commentaries With Director Danny Boyle • Feature Commentaries With Writer Aaron Sorkin And Editor Elliot Graham.
 

Kommentarer
Robin säger:

Oerhört puckat drag att göra två identiska filmer baserade på Steve Jobs så nära inpå. Inte undra på att båda filmerna blev stora floppar. Bra recension. Kommer inte se någon av dom.

Svar: De är faktiskt inte lika för fem öre. I "Jobs" få vi följa Steve från början till slut, som en riktig biografi men i "Steve Jobs" så för vi bara följa honom under tre lanseringar av något nytt som han skapat. Ingen intro och ingen info, vi blir bara inkastade i smeten som är lika illaluktande som ett surt ägg.. Så ska man se nån så se Jobs, den bjuder iaf på en riktig historia.
...Liiinna

2016-06-24 Kl: 19:27:42
URL: http://filmfett.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: