You've Got Mail (1998)

 photo youve got mail_zpsnugpun4o.png
You've Got Mail (Drama, Komedi, Romantik):
Kathleen Kelly och Joe Fox har under en längre tid haft mejlkontakt utan att veta varandras namn och yrke, något som har lett till en online romans. Men vad de inte vet är att de faktiskt har träffats och att de är rivaler som hatar varandra. Så vid sidan om bråket i vardagslivet pratar de kärleksfullt med varandra online där de stöttar varandra till fullo.
 
 
BETYG och RECENSION:
I slutet av 1990-talet började internet erövra världen. Folk skaffade sig då ett modem för att sedan vänta tålmodigt på att denna mojäng skulle ringa upp och få kontakt med nätet och världen. Man började använda chattrum och e-mejl för att prata med likasinnade främlingar världen över och kanske var det därför som man kände att man i samma veva behövde göra en film om just detta. You've Got Mail (sv. titel: Du har mail) må mycket väl har varit rätt så aktuell när den kom ut men idag känns filmen aningen stenåldrig eftersom var och varannan människa träffas över nätet. Trots detta så är det ändå rogivande att se hur något oskyldigt kan leda till romantik men jag anser ända att flörtande över nätet med främlingar är otrohet då man befinner sig i en relation, vilket också försiggår här... på gott och ont.
 
 photo youve-got-mail-screenshot1_zpstc5htbiv.jpg
"NY152" och "Shopgirl" flörtar över nätet omedvetna om att de både känner och hatar varandra i verkliga livet
 
You've Got Mail är en omodernt modern kärlekssaga där Kathleen Kelly (Meg Ryan) och Joe Fox (Tom Hanks) med hjälp av alias flörtar hej vilt via mejlkontakt och där de sedan är omedvetna om att de i själva verket både känner och hatar varandra i det verkliga livet. Allt handlar om tolkningsfrågor och hur man uppfattar personen bakom skärmen och i livet. Kan någon man hatar vara den rätt så länge man inte vet vem han är? Ja, det är just det som You've Got Mail försöker bevis och dessvärre så är filmens stora och drivande fråga rätt så uppenbar. Detta är nämligen en klassisk kärlekssaga där överraskningarna lyser med sin frånvaro och det går praktiskt taget att förutspå minsta lilla detalj vilket också gör filmen något medelmåttig men ändå charmig. 
 
 photo youvegotmail152_zpsut90owsc.jpg
I vardagslivet är Kathleen Kelly och Joe Fox rivaler som inte tål varandra.
 
I huvudrollerna ser vi 90-talets stora stjärnor, nämligen Tom Hanks och Meg Ryan som här, ännu en gång, bjuder på en romantisk komedi med dramainslag. Eftersom de båda har jobbat ihop mer än ett par gånger så har de en bra kemi vilket avspeglar sig på filmen och känslorna som deras karaktärer delar känns därför äkta och genuina. Men dessvärre så är handlingen i You've Got Mail idag något lam vilket också göra att filmen blir något ointressant men ändå lite lagom småmysig för stunden. Som sagt så bjuds det inte på några överraskningar men filmen utstrålar ändå en viss känsla som är kärleksfull och varm, något som i sin tur får dramat att glida fram lättsamt. You've Got Mail må fortfarande fungera för oss som är gamla i gemet men för dagens ungdomar är nog detta en film som lätt glider förbi obemärkt. 
 
 photo youve got mail screenshot_zpss7sbq5sf.jpg
Trots att de både befinner sig i ett varsitt förhållande så flörtar de med "främlingar" över nätet.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: You've Got Mail.
Svensk titel: Du har mail.
Baserad på pjäsen: Parfumerie, av Miklós László (under namnet: Nikolaus Laszlo).
Taglines: "Someone you pass on the street may already be the love of your life" och "At odds in life... in love on-line".
Genre: Drama, Komedi, Romantik.
Skådespelare: Tom Hanks, Meg Ryan, Greg Kinnear, Parker Posey, Jean Stapleton, Steve Zahn, Heather Burns, Dave Chappelle, Dabney Coleman, John Randolph, Hallee Hirsh, Jeffrey Scaperrotta m.fl.
Regissör: Nora Ephron.
Filmmanus: Nora Ephron och Delia Ephron.
Speltid: 119 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår / Utgivningsår: 1998.
Sv. Biopremiär: 12 Februari 1999.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-rayrelease: 22 Oktober 1999 (DVD), 9 Mars 2011 (Blu-ray).
Köp filmen på DVD hos: Filmen har utgått.
Extramaterial (DVD): Kommentarer • Trailer.
Köp filmen på Blu-ray hos: Filmen har utgått.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary with Nora Ephran and Lauren Shuter Donner • Delivering "You've got mail" and "You've got Chemistry" • HBO First Look Special: A conversation with Nora Ephron • Discover New York's Upper West Side Movie Tour • Carole King Anyone at All Music Video • Music-Only Track • Theatrical Trailer.
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: