The Transporter Refueled (2015)

 photo the_transporter_refueled-34239036-frntl_zps3webdhsq.jpg 
 The Transporter Refueled (Action, Kriminalare, Thriller): 
Frank Martin är den mest kvalificerade transportören som pengar kan köpa och han håller hårt på sina tre enkla små regler: ändra aldrig affären, nämn inga namn och öppna aldrig paketet. Snart efter det att Frank anlitats av Anna upptäcker han att han har lurats. Anna och hennes grupp har kidnappat hans far för att tvinga Frank att sätta dit en hänsynslös grupp av ryska människohandlare och då han drivs av hämnd kommer han att bryta alla sina regler
 
 
BETYG och RECENSION: 
I tre filmer har vi fått lära känna Frank Martin som the Transporter då han gestaltas av min personliga favorit Jason Statham, men de dagarna är nu förbi. 2012 kom tv-serien Transporter: The Series där Chris Vance syns i samma roll och nu kommer alltså den fjärde filmen, The Transporter Refueled, med ännu en ny skådespelare i huvudrollen, nämligen Ed Skrein. Och jag vill egentligen inte säga det, med det blir bara så fel. Den Frank Martin som vi har lärt känna och älska är nu ett minne blott. Han må ha samma namn men ett nytt ansikte och en ny pratglad personlighet som bara klickar helt fel då han mer eller mindre "frivilligt" drar in sin farsa i jobbet.
 
 photo transporter-refueled-ray-stevenson-ed-skrein_zpswbg5oley.jpg
Frank drar in sin pappa i jobbet.
 
The Transporter Refueled tar sin början under 1995 men utspelar sig sedan under 2010, vill säga 2 år innan The Transporter kom ut och även om det inte direkt framgår så fungerar denna filmen, tragiskt nog, både som en prequel (företrädare) och som en reboot (omstart), varav det sistnämnda är mer passande och korrekt. Dock vill jag ändå inte påstå att detta är en äkta Transporter-film och detta är mycket på grund av skådespelsbytet. Det finns nämligen bara en Transportör och det är den som Jason Statham gestaltar. Ed Skreins rolltolkning känns nämligen för mjuk och snäll och i vanliga fall så hade jag inte kallat stelhet för något bra, men stel är nämligen hur transportören ska vara och det är han inte här. Dessutom är den nya Frank Maritn inte lika kroppsligt hård utan snarare tanig och därför fungerar inte heller fight scenerna.
 
 photo transporter-refueled5_zpsxy3nennb.jpg
Ed Skrein är tyvärr ingen Frank Martin.
 
Skådespelet är lika bedrövligt som dialogerna är dumma och inget kommer till sin rätt i The Transporter Refueled, och även om Ed Skrein säkert gör sitt bästa för att passa i Frank Martins kläder så misslyckas han totalt. Av alla känslor som försöker komma fram så känns inga äkta och alla skådespelar är felplacerade på ett eller annat sätt samtidigt som deras personkemi brister. Handlingen är dessutom något rörig och filmen innehåller så många småfel och brister att jag undrar hur de ens har fått ihop den. Så nej, The Transporter Refueled är inte en fungerande Transporter-film men man kanske kan se förbi bristerna och se den med andra ögon om man inte har sett originalen, men se hellre dom än denna. Dock är inte allt pest eller kolera, filmen blir trots allt lite underhållande på grund av alla sina dumma handlingar och det är också dumheterna som räddar den från en totalsågning.
 
 photo transporter_refueled_jef_150904_16x9_992_zps6ov4gtck.jpg
Frank och hans små paket.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Transporter Refueled.
Svensk titel: The Transporter Refueled.
Tagline: - .
Genre: Action, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Ed Skrein, Ray Stevenson, Loan Chabanol, Gabriella Wright, Tatiana Pajkovic, Wenxia Yu, Radivoje Bukvic (som Rasha Bukvic), Noémie Lenoir, Yuri Kolokolnikov m.fl.
Regissör: Camille Delamarre.
Filmmanus: Adam Cooper, Bill Collage och Luc Besson.
Speltid: 92 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: Frankrike, Kina.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 16 Oktober 2015.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 15 Fabruari 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Filmserien består av: The Transporter (2002).
                                   Transporter 2 (2005).
                                   Transporter 3 (2008).
                                   Transporter: The Series (2012-20??).
                                   The Transporter Refueled (2015).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: