Ricki and the Flash (2015)

 photo ricki_zpsvpyvesbh.jpg 
Ricki and the Flash (Drama, Komedi, Musik):
Den åldrande rocksångerskan Ricki Rendazzo börjar se sin karriär falna och i samma veva blir hon kontaktad av sin exman. Deras dotter tycks gå igenom en kris och i hopp om att fixa det hon en gång förstörde lämnar Ricki rock n' roll-världen i Los Angeles för att återvända till sin forna hemstad.
 
 
BETYG och RECENSION:
Ricki and the Flash är en dramakomedi från 2015 som är kryddad av lite rosslig musik och där Meryl Streep tar sig an rollen som den äldre wannabe rocksångaren Ricki Rendazzo, vars riktiga namn är Linda Brummell. Hon är kvinnan som lämnade sin familj för drömmen som aldrig riktigt gick i uppfyllelse och nu när hennes dotter blir sjuk försöker hon ställa allt till räta. Ricki and the Flash är en rätt så tragisk historia om en rätt så tragisk person som mer eller mindre vägrar inse sina brister, men precis som för alla andra går det förr eller senare även upp ett ljus även för henne då hon hoppas på en försoning.
 
 photo ricki-flash-reviews-rick-springfield-meryl-streep_zpsh6t7fxrn.jpg
Gamla Ricki tror hon är ung
 
Jag har aldrig riktigt förstått mig på den framgång som Meryl Streep har. Kanske är det mycket på grund av de många dåliga filmval hon har gjort genom årens lopp men visst är hon ändå duktig, jag kan bara inte se den stjärnan som många andra ser i henne och speciellt inte när hon tar sig an en film och en roll som denna. Ricki and the Flash har nämligen en lite B-känsla över sig som är svår att skaka bort och även om filmen har sina charmiga små stunder så är den inte vidare speciell utan snarare bara krystad och tillgjord. Karaktärerna känns lika överdrivna som deras handlingar och i slutändan så är ändå allt så där glatt och lyckligt som det bara kan bli i en Hollywoodfilm, och nej, det är ingen spoiler utan en självklarhet. Men ett plus utges i alla fall ändå till Meryl Streep och Mamie Gummer som här inte bara spelar mor och dotter utan det är precis den relationen som de har i verkliga livet, vilket också gör att deras relation känns äkta på vita duken.
 
 photo ricki-and-the-flash-3_zpszv0cjeyu.jpg
Ricki återvänder hem när hennes dotter Julie har drabbats av en allvarlig depression
 
Om jag ska uttrycka mig "elakt" så handlar i stort sett Ricki and the Flash om en medelålderskris för en äldre person som inte riktigt har vågat växa upp och ta sitt ansvar, något som har lett till en del problem på hemmafronten och det är förståeligt. Men vill vi verkligen se sånt här på film? Både ja och nej. När det kommer till Rickis personlighet så är hon en tonåring i en mycket äldre kvinnas kropp och det är inte smickrande, men när vi sedan vänder våra blickar mot hennes dotter Julie (Mamie Gummer) så är hon istället som ett litet barn i en 30-årings kropp och även om det inte låter allt för lockande så blir det lite roligt. Så tack vare en bristande funktion hos de vuxna karaktärerna lyckas alltså Ricki and the Flash locka fram några enstaka leenden hos sina tittare samtidigt som man också skäms på deras bekostnad, vilket bidrar till lite underhållning. Men det klyschiga slutet gör dock saken sämre och därför är tyvärr inte Ricki and the Flash en vidare bra film utan den lever mest på hoppet.
 
 photo ricki-and-the-flash-gummer-streep-kline_zpssy386y41.jpg
Familjen försöker binda ihop sina band
 
© 2015 Columbia Pictures Industries, Inc. and LSC Film Corporation 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ricki and the Flash.
Svensk titel: Ricki and the Flash.
Tagline: "Get Ready for Ricki".
Genre: Drama, Komedi, Musik.
Skådespelare: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Rick Springfield, m.fl.
Regissör: Jonathan Demme.
Filmmanus: Diablo Cody.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 11 September 2015.
Distributör: Sony.
DVD och Blu-rayrelease: 8 Februari 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Getting Ready for Ricki: The Making of Ricki and the Flash • Cast and Crew Walk Through Creating a Rock Goddess and Finding the Heart of the Story.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Getting Ready for Ricki: The Making of Ricki and the Flash • Cast and Crew Walk Through Creating a Rock Goddess and Finding the Heart of the Story • Deleted Scenes • Cast Photo Gallery • Rediscovering Rick Springfield.
Hyr filmen hos: SF Anytime
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: