Knock Knock (2015)

 photo Knock Knock_zpsejuale4r.png
Knock Knock (Thriller):
Den framgångsrika familjefadern Evan lever det perfekta livet med sin fru och deras två barn i ett hus som han själv har rita, men för att ligga på topp krävs arbete vilket gör att han inte kan följa med familjen på resa under helgen. Evan stanna hemma för att bli klar med några ritning då det plötsligt ringer på dörren. Utanför i regnet står två unga och dyngsura kvinnor som behöver hjälp att hitta rätt, så han bjuder in dom och begår ett misstag som kan kosta honom både familjen och livet.
 
 
BETYG och RECENSION:
Men höga förväntningar kastade jag mig in i Knock Knock som är en thriller från 2015 och som har min forna tonårskärlek Keanu Reeves i huvudrollen som familjepappan Evan, en man vars liv vänds upp och ner efter ett misstag. Jag gillar tanken och budskapet med filmen men av någon anledning så går allt så fel vilket också gjorde att filmen lämnade mig något besviken. Skådespelarna får liksom inte riktigt sina dialogerna att flyta på naturlig men trots detta så lyckas ändå Lorenza Izzo och Ana de Armas bra då det kommer till att framstå som två galningar då de syns i rollerna som Genesis och Bell.
 
 photo knock_zps95f2kyhu.jpg
Familjepappan Evan kommer snart begå ett stort misstag
 
Knock Knock är lite så där lagom rå samtidigt som den är aningen dum och inte allt för trovärdig, och bristen ligger i största del på skådespelarna som inte anstränger sig nog. Manuset är inte heller felfritt och dialogerna känns inte allt för genomtänkta då karaktärerna spottar ur sig de mest underliga fraserna samtidigt som de beter sig något onormalt, och framförallt galet. Kanske är mycket av detta meningen eller så det bara en stor brist i produktionen, vilket jag väljer att kalla det för, men ändå så har filmen en liten spänning över sig som får den att rulla på någorlunda smärtfritt. Den ena galenskapen överväger alltså den andra och i slutändan är allt så extremt att man börjar undrar vad det är man tittar på.
 
 photo Knock-Knock-3_zpscxwafhxg.jpg
Bell och Genesis är inte så ofarliga som de ser ut att vara.
 
Keanu Reeves var som sagt en stor favorit hos mig då jag var ung och dum och han må fortfarande vara grann att titta på, men han är långt ifrån den bästa skådespelaren som finns där ute vilket också märks tydligt i Knock Knock. Till råga på allt så har hans karriär har dalat nedåt på sista tiden men han är ändå den stora lockelsen i filmen trots att det egentligen är Lorenza Izzo och Ana de Armas som väcker uppmärksamheten med sina psyksjuka karaktärer.
 
 photo knock-knock-6497-16_zps1rqw0uqp.jpg
Knock Knock bjuder på en udda sexscen
 
Knock Knock har egentligen inte så mycket att erbjuda sina tittare men detta är trots allt en erotisk thriller av den sjuka och galna sorten som faktiskt kan få en att både le och skaka på huvudet samtidigt. Trots stora och många brister så är filmen konstigt nog underhållande för stunden men detta är också en sådan film som snabbt kommer försvinna in i dimman och glömmas bort...
 
 photo KNOCKKNOCKROTH1_zpsslvofyof.jpg
Som man bäddar få man ligga
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Knock Knock.
Svensk titel: Knock Knock.
Tagline: "One night can cost you everything".
Genre: Thriller.
Skådespelare: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas, Aaron Burns, Ignacia Allamand m.fl.
Regissör: Eli Roth.
Filmmanus: Eli Roth, Nicolás López och Guillermo Amoedo.
Speltid: 99 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Spanska.
Undertext: Svenska.
Land: USA, Chile.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 22 Februari 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer
Robin säger:

Den låter som "en film i mängden", vilket är synd, då Keanu var fenomenal i John Wick. men, denna filmen är gjord av Eli Roth ser jag, och hans filmer har oftast fått medelmåttiga betyg.

Svar: Ja just det ja, där har vi ju en nyare film där han är bra. Inte för att jag diggar den filmen heller men den funkar.
...Liiinna

2016-03-01 Kl: 11:30:05
URL: http://filmfett.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: