Into the Woods (2014)

 photo into the woods_zpsdtacvrl4.jpg 
Into the Woods (Fantasy, Musikal, Äventyr): 
En häxa har lagt en förbannelse över en bagare och hans fru och för att bryta förbannelsen måste paret samla ihop föremål från olika klassiska sagor.
 
 
BETYG och RECENSION:
Med alkohol i kroppen kastade jag mig in i musikalen Into the Woods från 2014 som mixar ihop den ena sagan med den andra, och anledningen till alkoholhalten i mitt blod var just för att jag inte tycker om musikaler. Dessvärre blev inte filmen bättre med gift i kroppen och Into the Woods är och förblir en sjungande smörja som ingen bör se. 
 
 photo into-the-woods-still05_zpsv8rrrobz.jpg
Into the Woods bjuder på en plågsam mix av olika sammansvetsade sagor
 
När jag hörde att Into the Woods skulle vara en musikal så trodde jag ändå att filmen skulle vara uppbygg som så många andra filmer inom samma genre, med dialoger och enstaka sångnummer men ack så fel jag kunde ha. Så gott som varje dialog sjungs här fram och som om det inte vore nog med det så är hela handlingen extremt barnslig, dum, osammanhängande och rörig. Med sin onödigt långa speltid och sin låga åldersgräns på 7 år så tog jag dessutom skiten för att vara en familjefilm, problemet är bara den att Into the Woods varken passar de stora eller de små och detta eftersom handlingen är både ihålig och platt, plus att den enbart är uppbyggd på sin musik.
 
 photo into the woods kopiera_zpsolewazan.jpg
Cinderella's Prince (Chris Pine) och Rapunzel's Prince (Billy Magnussen) tar ton
 
Att Into the Woods är en saga går självklart inte att undvika men det blir inte bättre av att alla scener är inspelade i en studio som är uppbyggd av konstgjorda träd och andra föremål. Filmen saknar därför den viktiga äkta varan som kanske hade kunnat göra den lite mer trovärdig, och till råga på allt så är i hopblandningen av flera klassiska sagor inte smickrande. Det blir rörigt och barnslig samtidigt som allt överspelas till max i hopp om att skapa komik, men även där misslyckas filmen totalt och miljön som hade kunnat vara tilltalande känns nu bara plastig och oäkta precis som hela filmen i sig.
 
 photo into-the-woods-anna-kendrick-emily-blunt_zpsf0pij8b4.jpg
Cinderella (Anna Kendrick) och Baker's Wife (Emily Blunt) i en konstgjord skog.
 
Into the Woods må vara fylld av duktiga och välkända skådespelare men det stoppar ändå inte filmen ifrån att slå i botten där den sakta ruttnar bort som en mögelost i solen, och dessvärre lämnar den också efter sig en rutten bismak som är svår att förtränga. Man må visserligen inte komma ihåg vad Into the Woods handlar om, det glömmer man nämligen långt innan eftertexten drar igång, men man kommer för evigt ihåg den plåga som filmen utsatte en för...
 
 photo Into-The-Woods-00754_zpschyxyc0b.jpg
Little Red Riding Hood (Lilla Crawford): "This movie sucks".
Baker (James Corden): "I know"
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Into the Woods.
Svensk titel: Into the Woods.
Baserad på Musikalen: Into the Woods, av James Lapine och Stephen Sondheim.
Tagline: "Be careful what you wish for".
Genre: Fantasy, Musikal, Äventyr.
Skådespelare: Anna Kendrick, James Corden, Emily Blunt, Meryl Streep, Chris Pine, Johnny Depp, Lilla Crawford, Christine Baranski, Tammy Blanchard, Lucy Punch, Daniel Huttlestone, Mackenzie Mauzy m.fl.
Regissör: Rob Marshall.
Filmmanus: James Lapine.
Speltid: 125 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA, Storbritannien, Kanada.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: 1 April 2015.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-rayrelease: 17 Augusti 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Streep Sings Sondheim - "She'll Be Back" • There's Something About The Woods • The Cast As Good As Gold • Deeper Into The Woods • Audio Commentary • Music & Lyrics • Lyrics On Screen Option.
 

Kommentarer
Nathalie Isaksson säger:

Oj, vad olika vi tyckte här :O Jag gillade denna filmen..

Svar: Vi kör på den traditionella kommentaren: "Smaken är som baken" =)
...Liiinna

Natalie säger:

Jag som är musikalälskare tyckte att Into the Woods var fantastisk. Stephen Sondheim är ett musikaliskt geni och har gjort en hel del bra musikalmusik. Jag tycker att musiken står för hela filmen. Handlingen må kanske vara helt okej men skådespelarna levererar. Det är alltid kul att se nya tolkningar på de gamla klassiska sagorna, vilket Into the woods är. Tycker även i regel att musikal gör sig bättre på scen än som spelfilm men den höll måttet. Som föregående talare; smaken är som baken men gillar man musikal är Into The Woods värd att se!

Svar: Jag är inte jätteförtjust i musikaler så det kan ha en rätt stor inverkan. Men överlag så var den bara kass enligt mig =)
...Liiinna

2016-04-06 Kl: 15:05:17

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: