In Her Skin (2009)

 photo missing_zpsn2kf7e0c.jpg 
In Her Skin (Drama, Thriller):
Filmen bygger på en sann historia. 
Den 15-åriga Rachel kommer aldrig hem efter en dansträning den 1 Mars 1999 vilket oroar hennes föräldrar som snabbt vänder sig till polisen. Polisen är dock övertygad om att hon gett sig av frivilligt men hennes föräldrar vägrar att köpa teorin och bestämmer sig för att driva sökandet själva, något som tyvärr kommer visa att de hade rätt.
 
 
BETYG och RECENSION:
In Her Skin (sv. titel: Missing) är ett australienskt verklighetsbaserat drama från 2009 som är relativt okänd men det är en film som borde lyftas fram tack vare sina djupa och berörande ämnen, nämligen: psyksjukdomar, avundsjuka, besatthet förakt, lidande, förlust, mord och döden. Filmen må rulla fram aningen sakta men den berör på alla sätt och vis då den får en att känna på djupet, och är man dessutom som mig så kan man förstå alla parter vilket bara gör filmupplevelsen ännu bättre. I rollistan ser vi bland annat Guy Pearce, Miranda Otto och Ruth Bradley men även Sam Neill och Kate Bell har en viktig del att fylla i dramat där en 15-årig flicka plötsligt försvinner och där polisen är nonchalanta.
 
 photo in her 1_zpsig2omuwc.jpg
Den 15-åriga Rachel försvinner utan anledning
 
Jag säger alltid att varje barn som föds är en potentiell mördare, vilket många retar upp sig på, men här har vi svaret på varför. Dålig uppfostran och speciellt förakt från föräldrarnas sida kan leda till sjuka beteenden hos barnet som senare kommer att spåra ur totalt. Just i detta fallet rör det sig om mord, och eftersom In Her Skin är ett verklighetsbaserat drama så stärker filmen bara mitt argument. I In Her Skin få vi mer eller mindre se och följa alla sidor hos de inblandade, så som offrets och hennes efterlevande, polisens frånvaro och framförallt mördarens syn på livet vilket stärker dramat betydligt. Det jag uppskattar mest är att vi fördjupas i hur mördaren tänker och känner och vi få då också se vad som driver henne till sitt brott, vilket också gör att jag kan förstå henne.
 

Caroline Reid Robertson lider av den del psykiska problem.
 
In Her Skin riktar till en början in sig på familjen Barber vars 15-åriga dotter Rachel (Kate Bell) plötsligt och utan anledning försvinner spårlöst. Hennes föräldrar Mike (Guy Pearce) och Elizabeth (Miranda Otto) vänder sig då snabbt till polisen som nonchalant vänder både dom och fallet ryggen vilket leder till att föräldrarna själva påbörjar ett sökande som förr eller senare får uppmärksamhet i media, vilket först då väcker polisens uppmärksamhet. Vi få följa försvinnandet och sökandet dag för dag vilket gör att det känns äkta samtidigt som vi gör små avvikelser i tiden för att titta närmare på Caroline Reid Robertson (Ruth Bradley). Hon är en rätt så udda tjej med stora problem som påminner en del om mig själv och det är just hon som är stjärnan i detta dramat medan övriga karaktärer hamnar lite i skymundan. Ruth Bradley gör sin roll strålande och hon bär upp filmen på sina bara axlar medan hon inte bara väcker varningsklockorna till liv utan även mitt medlidande. Hennes medmänniskor, som tyvärr är något bleka i sina roller, har skapat henne och nu få de också betala sitt pris, så tänk en extra gång innan du dömer någon för deras beteende och handlingar. 
 
 photo in her 2_zpso22karuw.jpg
Alla handlingar, hur hemska de en må vara, har en logisk förklaring
 
Även om In Her Skin berör mig på djupet så har filmen sina små brister och de bristerna ligger mest i föräldrarnas beteende. Deras barn har försvunnit men ändå lyckas inte Guy Pearce och Miranda Otto förmedla sina känslor till vita duken utan de fastnar någon stans på vägen vilket får dom att verka aningen kalla. Visst bryter de ihop men överlag så bibehåller de ett stenansikte som inte är smickrande för fallet. Men som sagt, allt ljus hamnar på Ruth Bradley då hon tar tv-skärmen med storm och lyckas förmedla både plågsamma och sjuka vibbar hela vägen fram till tv-soffan och det är också hon som gör filmen till vad den är, vill säga stark och berörande med några få inslag av hemskhet.
 
 photo in her 3_zpstfnmvkhx.jpg
Elizabeth och Mike har svårt för att släppa masken, men ibland slinker känslorna igenom.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: In Her Skin.
Alternativ titel: I Am You.
Svensk titel: Missing.
Baserad på boken: Perfect Victim, av Elizabeth Southall och Megan Norris som bygger på en verklig händelse.
Tagline: "She hated her own life, so she took someone else's".
Genre: Drama, Thriller.
Skådespelare: Guy Pearce, Miranda Otto, Ruth Bradley, Sam Neill, Kate Bell, Khan Chittenden m.fl.
Regissör: Simone North.
Filmmanus: Simone North.
Speltid: 107 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: Australien.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2009.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Atlantic.
DVD och Blu-rayrelease: 6 Juli 2011.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.
 

Kommentarer
Mackan säger:

Kul filmblogg!

Länk mot länk?

Svar: Här kommer ett sent tack och vist kan vi länka varandra =)
...Liiinna

2016-02-08 Kl: 08:25:08
URL: http://www.mackansfilm.com
Elsa säger:

Låter intressant, även om den samtidigt verkar lite deprimerande... Men jag blev allt nyfiken ändå.

Svar: Helt klart värd en titt, speciellt om man kan förstå mördarens tankegång. Dock är den inte vidare fartfylld men ändå intressant.
...Liiinna

2016-02-08 Kl: 14:29:06
URL: http://www.gillafilm.se
Nathalie Isaksson säger:

Aldrig hört om, men jag ska spana in den! =)

Svar: Det tycker jag. Men nu kanske du tycker den är skit =P
...Liiinna

2016-02-08 Kl: 22:25:51
URL: http://nathalieisaksson89.blogg.se/
Nathalie Isaksson säger:

Haha man vet aldrig, sista tiden har vi inte varit ense direkt.. men jag ska ge den en chans o se om jag håller med dig ;)

2016-02-13 Kl: 10:15:16
URL: http://nathalieisaksson89.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: