I Spit on Your Grave 3: Vengeance is Mine (2015)

 photo i_spit_on_your_grave_3_senodk-35941471-frntl_zpsfakcryft.jpg 
I Spit on Your Grave 3: Vengeance is Mine (Kriminalare, Skräck, Thriller):
Efter att ha blivit brutalt våldtagen ändrar Jennifer Hills sitt namn till Angela och flyttar till New York där hon ansluter sig till en stödgrupp i förhoppning om ett bättre liv. Men när en av hennes vänner mördas och gärningsmannen går fri tar Angela lagen i egna händer och låter honom betala för brottet med sitt liv. Och betalningen blir blodig och brutal.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Kärt barn har många böjningar på sitt namn precis som I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine som förövrigt också går under namnet I Spit on Your Grave 3 och I Spit on Your Grave 3: Vengeance is Mine. Detta är den tredje filmen ut i filmserien vars första film från 2010 är en remake av den klassiska I Spit on Your Grave (originaltitel: Day of the Woman) från 1978, och detta är också fortsättningen på just den remaken. I den andra filmen, I Spit on Your Grave 2, valde man däremot att göra en avstickare och riktiga in sig på en ny karaktär som nu är ett minne blott och i stället har vi nu återvänt till karaktären Jennifer Hills som tog ut en blodiga hämnd på sina våldtäktsmän i I Spit on Your Grave från 2010. Här i den tredje filmen, I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine, repeterar Sarah Butler sin roll vilket då också betyder att Jennifer Hills är tillbaka, men hon kallar sig nu för Angela Jitrenka och medverkar i en stödgrupp för våldtäktsoffer i hopp om att kunna vända tillbaka sitt liv och lära sig leva med sin hemska livserfarenhet. Men när en vän till henne mördas i samband med en våldtäkt bestämmer hon sig för att ännu en gång ta lagen i egna händer och straffa våldsmännen på bästa tänkbara plågsamma och blodiga sätt. Hämnden är alltså ljuv...ännu en gång, eller är den?
 
 photo i-spit-on-your-grave31_zpszxj5l2qm.jpg
När Angelas vän dör börjar hämnden
 
Precis som med övriga filmer i filmserien tar det en enorm tid innan I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine drar igång på riktigt men när den väl gör det blir det åtminstone smärtsamt och blodigt, men dock bara för en kort stund. Filmens första blodiga hämnd är den klassiska kastreringen som har blivit en blodig och smärtsam symbol för filmserien och detta är alltså både början och höjdpunkten på det hela. Övriga hämndinsatser är inte lika blodiga men ändå smärtsamma men de är dock för få och lätträknade för att de filmen ett djup och en mening, vilket i sin tur gör att man undrar vad meningen med det hela är och speciellt när vi når slutet av filmen som förvirrar en till max för att sedan lämna en besviken. Vad har hänt och vad har inte hänt? Ja, det är nämligen efterdyningarna som filmen ger.
 

Den klassiska kastreringen.
 
Skådespelsinsatsen i I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine är dessvärre inte den bästa och Sarah Butler som gjorde ett bra jobb i I Spit on Your Grave från 2010 känns här lite vilsen och inte alls lika rå och kallblodig som hon en gång har varit, men det sjuka beteendet som hon började uppvisa i slutet av I Spit on Your Grave blommar i alla fall här ut. Dock är hennes med/motspelar betydligt sämre i sina roller och detta gör också att det är svårt att ta filmen på allvar. Överlag så är dessutom I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine något blek och filmen saknar den rätta drivningskraften för att föra den framåt på ett trovärdigt och hämndlystet vis. Angelas offer är nämligen inte hennes gärningsmän och just därför känns hämndinsatsen något spontan och inte vidare genomtänkt. De må ha en mening och männen får vad de förtjänar, men den rätta motivationen finns ändå inte riktigt där vilket gör hela handling något blek och kanske rent av onödig. I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine är alltså inte en film som kan mäta sig med den första och även om den är rå så är den inte tillräckligt blodig för att väga upp till sitt namn.
 
 photo i-spit-on-your-grave_zpsvi3e00l6.jpg
Angela leker med sina offer
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine.
Alternativ titel: I Spit on Your Grave 3.
Svensk titel: I Spit on Your Grave 3: Vengeance is Mine.
Baserad på filmen: Day of the Woman, från 1978. 
Tagline: - .
Genre: Kriminalare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Sarah Butler, Jennifer Landon, Doug McKeon, Gabriel Hogan, Harley Jane Kozak, Michelle Hurd, Russell Charles Pitts m.fl.
Regissör: R.D. Braunstein.
Filmmanus: Daniel Gilboy.
Speltid: 98 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Atlantic.
DVD och Blu-rayrelease: 4 Januari 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime
Filmserien består av: I Spit on Your Grave (2010).
                                   I Spit on Your Grave 2 (2013).
                                   I Spit on Your Grave 3: Vengeance is Mine (2015).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: