Maggie's Plan (2015)

Maggie's Plan (Drama, Komedi, Romantik):
Maggie har insett att förhållanden inte är något för henne och trots att hon saknar en man så är fast besluten om att skaffa barn. Hennes plan är att inseminera sig med en kompis sperma men så möter hon John som befinner sig i ett struligt förhållande. Innan Maggie vet ordet av det så befinner hon sig i ett triangeldrama och med en unge på halsen.
 
 
 
BETYG och RECENSION:
Maggie's Plan är trots ett naket bröst en barntillåten dramafilm från 2015 som har Greta Gerwig och Ethan Hawke i huvudrollerna som Maggie och John, och som även skymtar Julianne Moore i en biroll. Dessa tre personer blir involverade i ett triangeldrama då Maggie är fast besluten om att skaffa barn för att sedan försöka ta sig ur familjerollen.
 

Maggie vill skaffa barn på egen hand med hjälp av sin kompis Guy (Travis Fimmel)
 
Med en lagom lång speltid så är Maggie's Plan ett varmt men ack så dumt drama där man går pang på rödbetan utan förvarning och utan karaktärsinformation, något som i och för sig tillkommer under resans gång. Trovärdigheten brister snart desto mer när två personer som precis har träffats börjar dela med sig av personliga saker som om det vore regn som föll från himlen och detta får, tillsammans med en massa andra småsaker, karaktärerna att framstå som något psyksjuka. Detta betyder dock också att det blir svårt att känna med eller för personerna som enbart känns som platta föremål på ett papper och skådespelarna lyckas aldrig riktigt väcka liv i sina karaktärer.
 
 
Planen ändras då Maggie möter den gifta John som hon faller pladask för.
 
Maggie's Plan är praktiskt taget uppbyggd på dialoger som inträffar under möten mellan olika personer på olika platser och allt sker hastigt och lustigt. Till råga på allt så hoppar dessutom filmen framåt i tiden i en rask takt utan förvarning och förklaring vilket gör det svårt att hänga med i svängarna. Detta ger känslan av ett slarvigt skrivet manus som tycks ha ett stora svart hål i produktionen och detta är något som sedan är omöjligt att lappa ihop. Så detta betyder tyvärr att Maggie's Plan mest är en dum och ytlig film utan någon form av djup som du gör bäst i att undvika. 
 

Förhållandet får komplikationer och Maggie söker upp Johns fru Georgette (Julianne Moore) .
 
 © 2016 Lily Harding Pictures, LLC

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Maggie's Plan.
Svensk titel: Maggie's Plan.
Taglines: "Chapter One: Maggie Meets John", "Chapter Two: The Affair Begins", "Chapter Three: A Change of Heart" och "Chapter Four: Maggie's Plan".
Genre: Drama, Komedi, Romantik.
Skådespelare: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Julianne Moore, Bill Hader, Travis Fimmel, Maya Rudolph m.fl.
Regissör: Rebecca Miller.
Filmmanus: Rebecca Miller och Karen Rinaldi.
Speltid: 99 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Danska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Sony.
DVD och Blu-rayrelease: 28 November 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Commentary With Rebecca Miller • Sundance Film Festival Q&A • Controlling Fate: The Making of Maggie's Plan • Hilarious Outtakes.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary With Rebecca Miller • Sundance Film Festival Q&A • Controlling Fate: The Making of Maggie's Plan • Hilarious Outtakes.
Hyr filmen hos: SF Anytime.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: