Captain Fantastic (2016)

Captain Fantastic (Drama, Komedi, Romantik): 
Ben och hans fru har skapat ett hem i skogen där de har uppfostrat sex barn som varit isolerade från omvärlden, men när ett dödsfall inträffar i familjen måste de lämna skogslivet och återvända till civilisationen. Familjen utsätts nu för kulturkrockar där Ben tvingas försvara det sätt som han valt att leva med sina barn samtidigt som barnen sakta tycks få smak på det riktiga livet.
 
 
BETYG och RECENSION:
Captain Fantastic är ett drama från 2016 som låter oss följa med på en resa med "familjen annorlunda" som efter ett dödsfall måste lämnar sin trygga och isolerade vrå i den öde skogen för att bege sig ut i civilisationen. Filmen bjuder på ett varmt och vackert drama om det udda familjelivet och där vi få följa med på deras med- och motgångar här i livet, något som både tär och stärker blodsbandet samtidigt som det är underhållande för oss tittare.
 

Det är dags att lämna skogslivet bakom sig och bege sig in till civilisationen.
 
Captain Fantastic är en minst sagt en udda film om ett annorlunda levnadssätt som till en början inte verkar vara mycket för världen, men den synen ändras snabbt. Vi möter pappa Ben (Viggo Mortensen) och hans 6 barn Bodevan (George MacKay), Kielyr (Samantha Isler), Vespyr (Annalise Basso), Rellian (Nicholas Hamilton), Zaja (Shree Crooks) och Nai (Charlie Shotwell) som lever som vildar i skogen. De har fått träna och är förbereda på allt... utom det vanliga och normala livet, därför uppstår också en del kulturkrockar när de nu måste kasta sig in i samhället. Filmen sprider en viss värme runtomkring sig då våra karaktärer kämpa med den främmande vardagen och även om det egentligen är något sorgligt över hela situationen så blir det komiskt och underhållande, och trots att jag egentligen är emot delar av pappa Bens uppfostran så förstå jag att han tagit sina beslut av kärlek och i välmening.
 

Familjen Chas hänger inte riktigt med i modet.
 
Samtliga skådespelare, både stora och små, presterar bra och Captain Fantastic visar upp en otroligt vacker naturklädd miljö samtidigt som kostymerna är så pass annorlunda att även de blir vackra. Film må dala något på sina ställen men överlag så håller den ett bra tempo som förmedlar känslor av alla de slag och den utsöndrar framförallt kärlek som sätter pricken över i:et, och just därför är detta också en film som jag varmt kan rekommendera.
 

Det är spänd stämning under släktmiddagen.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Captain Fantastic.
Svensk titel: Captain Fantastic - En Annorlunda Pappa.
Tagline: "He Prepared Them For Everything Except The Outside World", "Family values. Power to the people. Stick it to the man" och "Americans are over medicated and under educated".
Genre: Drama, Komedi, Romantik.
Skådespelare: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton, Shree Crooks, Charlie Shotwell, Trin Miller m.fl.
Regissör: Matt Ross.
Speltid: 119 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Esperanto.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 5 Augusti 2016.
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 5 December 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Featurette.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Featurette.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: