The Brothers Grimsby (2016)

 photo grimsby_zpssaqopsds.jpg 
The Brothers Grimsby (Action, Komedi): 
Fotbollshuliganen Nobby separerades från sin lillebror Sebastian i en ung ålder och under de sista 28 år har han desperat sökt efter honom. Så när ett tips når honom anländer han genast till platsen där han finner sin brorsa som visar sig vara en farlig MI6-agent, något som Nobby inser på tok för sent och han råkar därför ödelägga hela Sebastians operation och få honom anklagade för ett brott som han inte har begått. Tillsammans få de nu fly samtidigt som de måste försöka ställa allt till rätta och rädda världen
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Brothers Grimsby, eller Grimsby (kärt barn har många namn) är en komedi från 2016 med en oklar originaltitel som har Sacha Baron Cohen och Mark Strong i huvudrollerna som bröderna Nobby och Sebastian. Två syskon som separerades vid en ung ålder och där den ena nu är en slusk i slummen och den andra är en respektabel MI6 agent som hamnar i trubbel efter ett mindre missöde som involverar hans bror. 
 
 photo brothers-grimsby-mag-03-2_zpsl9xnrgb5.jpg
MI6 agentens rykte förstörs när hans bror börjar lägga sig i
 
The Brothers Grimsby må mycket väl vara en av de dummaste komedierna som jag har sett under hela mitt liv och även om det finns en del äckliga bajs och kiss skämt med i handlingen så får vi tack o lov inte se dessa mänskliga rester, men vi få däremot se en hel del annat som jag hade kunnat leva utan. Det värsta med denna typen av komedi är att det inte blir roligt utan bara överdrivet dumt och äckligt, även om filmen mot all förmodan ändå är lite underhållande så kan jag inte säg att den är bra. Den innehåller helt enkelt inte min typ av humor och jag finner mig snarare mer äcklad än road. 
 

Syskonkärlek eller bara överdriven sjuk "humor"?
 
Nu är det dock ändå så att The Brothers Grimsby har en klassisk agenthistoria som vi har sett hundratals gånger innan. Skillnaden är bara den att i denna filmen överdrivs allt till max för att lämna ett så sjukt intryck som möjligt, och det lyckas åtminstone The Brothers Grimsby bra med. Dessutom lyckas skådespelarna representera sina sjuka karaktärer bra och trovärdigt då de ställer upp på saker som få människor hade velat göra och visa upp på film och bara det gör att de får lite beröm. Men som sagt, humorn faller inte mig i smaken och även om jag stundvis blir underhållen så räcker det inte hela vägen hem för att göra mig belåten och nöjd. Men gillar du överdrivna bajs och kiss skämt och allmänt dumma idiotinslag så är detta säkerligen en film för dig. 
 
 photo grimsby 7_zpsehghhyqc.jpg
Nobby tar med sig brorsan hem till slummen och familjen. 
 
© 2016 Columbia Pictures Industries, Inc., LSC Film Corporation and Village Roadshow Films Global Inc
 

FILMINFORMATION:

Titel: The Brothers Grimsby.
Alternativ titel: Grimsby.
Svensk titel: The Brothers Grimsby.
Taglines: "One secret agent. One complete idiot", "Behind every hero is an embarrassing sibling", "This secret agent is the total package" och "MI6 has a brand new tool".
Genre: Action, Komedi.
Skådespelare: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson, Isla Fisher, Penélope Cruz, Annabelle Wallis, Gabourey Sidibe m.fl.
Regissör: Louis Leterrier.
Speltid: 83 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Ukrainska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 24 Februari 2016.
Distributör: Sony.
DVD och Blu-rayrelease: 15 Augusti 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): The Making Of • Line-O-Rama: Hillarious Outtakes.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): The Making Of • Line-O-Rama: Hillarious Outtakes • Deleted & Extended Scenes • Blooper Reel • The Elephant In The Room.
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: