Jem and the Holograms (2015)

 photo jem_and_the_holograms_nordic-33878904-frntl_zpsaxotgvdi.jpg 
Jem and the Holograms (Drama, Fantasy, Musik, Romantik, Science Fiction, Äventyr): 
Jerrica Benton är en småstadstjej som blir ett internetfenomen över en natt. När hon är iklädd scenkläder, rosa hår och mängder av smink blir hon till en sångerska som går under namnet Jem som tillsammans med sina systrar kastas in i musikbranschen. Men under sin framgång håller hon på att glömma vem hon är och hon få då börja leta efter sin inre röst
 
 
BETYG och RECENSION: 
Jem and the Holograms är en spelfilmsfilmatisering av den teckande tv-serien Jem som visades på tv i USA mellan 1985-1988, en serie som även fick en tecknad tv-film 1986 med namnet Jem: Truly Outrageous!. Nu är det dock så att Jem and the Holograms knappt har några likheter alls med serien och det gör mig fruktansvärt besviken. Handlingen är här helt ny och snedvriden och allt filmen har gemensamt med serien är praktiskt taget Jems rosa hår, hennes smink och att den innehåller musik, annars är allt obekant och främmande vilket just också är anledningen till besvikelsen som gör mig gråtfärdig. 
 
 photo jem-and-the-holograms-movie-image-2_zpsgdjvc1kt.jpg
Jerrica Benton (till höger) och hennes systrar innan berömmelsen
 
Som jag minns den tecknade Jem så var den underhållande och klämkäck då Jerrica Benton kom över en holografisk dator, Synergy, och ett par örhängen med mikroprojektorer som skapade ett hologram av hennes kropp och gjorde henne till sångerska Jem. Detta var ett arv efter hennes far som också lämnade efter sig häften av skivbolaget Starlight Music, vars andra hälft ägdes av Eric Raymond som ville ta över och marknadsföra gruppen The Misfits, en musikgrupp som Jem och hennes band The Hologtams sedan utmanade. Men av detta finns inga spår av i Jem and the Holograms utan här blir Jerrica Benton (Aubrey Peeples) ett internetfenomen över en natt då hennes syster har lagt ut ett klipp av henne på nätet under namnet Jem. Eric som nu har bytt kön och går under namnet Erica Raymond (Juliette Lewis) börjar då skrika efter Jem och vill ge henne ett musikkontrakt, Jem skapar då ett band med sina systrar och tillsammans börjar poppa loss på scenen. Nu är det visserligen så att Jerricas pappa fortfarande är avliden och att han har lämnat efter sig en robot som skapar ett hologram. Men hologrammet här i filmen är en karta som leder Jerrica till olika platser där hon kan finna delar till just roboten och detta får mig bara att vilja skrika av besvikelse, samtidigt som jag inte alls kan förknippa filmen med den tv-film som gav mig såna fina stunder i min barndom. 
 
 photo Jem1_zpsdxoobaoe.jpg
Synergy han inte bara olika utseenden i filmen och serien, utan de har också helt olika funktioner.
 
Ja, Jem and the Holograms är en stor besvikelse som inte alls gav mig det som jag hade hoppats på. Istället för att leverera på rätt sätt så får vi istället en fjortisfilm som är barnsligare än utsmyckade barbiedockor och den enda fördelen med filmen är delar av musiken och de stora stjärnorna som snabbt blinkar förbi i rollistan som sig själva, ett deltagande som jag antar att de har ångrat nu i efterhand. Nackdelar är desto fler, nämligen allt annat. Även om Aubrey Peeples sköter sig bra i rollen som Jerrica / Jem så känns skådespelarna felplacerade då de mest flamsar och tramsar medan andra överspelar till max. Vi även möts av en romantik som uppstår från ingenstans och hela manuset är praktiskt taget felskrivet och dum. Så jag säger bara en sak: Gör om, gör rätt och följ då manuset som tv-serien och tv-filmen hade.  
 
 photo Jem_zpsa4nb6t57.jpg
Jem and the Holograms.  
 
© 2015 Universal Studios and Jem and the Holograms Productions, LLC
Jem and the Holograms TM & © Hasbro
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Jem and the Holograms.
Svensk titel: Jem and the Holograms.
En filmatisering av den tecknade tv-serien: Jem, från 1985-1988
Tagline: "Every Generation Needs a Voice".
Genre: Drama, Fantasy, Musik, Romantik, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Aubrey Peeples, Stefanie Scott, Aurora Perrineau, Hayley Kiyoko, Ryan Guzman, Juliette Lewis, Molly Ringwald, Nathan Moore m.fl.
Regissör: Jon M. Chu.
Speltid: 118 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Brantillåten.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD-release: 4 Juli 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Glam, Glitter, Fashion and Fame: The Reinvention of Jem.
 
 

Kommentarer
FrökenTV, bloggen om tv och film säger:

hmmm. låter ändå intressant på något sätt.

Svar: Har du inte sett tv-serien så kan du nog kanske tycka om filmen, men jag blev bara så grymt jävla besviken.
...Liiinna

2016-08-01 Kl: 14:49:02
URL: http://efji.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: