Burnt (2015)

 photo braumlnd_zpsy2yuf48o.jpg 
Burnt (Drama, Komedi): 
Adam Jones är en kock som en gång förstörde sin karriär med hjälp av droger och divafasoner. Men han har nu skärpt till sig och återvänt till London för att återfår sin kock-stjärnstatus och skaffa sig de tre efterlängtade stjärnorna i Michelin boken
 
 
BETYG och RECENSION: 
Burnt (sv. titel: Bränd) är en dramakomedi från 2015 som har Bradley Cooper i huvudrollen som den något aggressiva kocken Adam Jones, och i birollerna ser vi bland annat Sienna Miller, Omar Sy och Daniel Brühl då de till största del skriker och gapar på varandra i ett restaurangkök. Mat och tallrikar far genom luften då aggressioner uppstår och växer på grund av små enkla misstag och missnöjen över den mat som ska vara perfekt, allt för att få de tre efterlängtade stjärnorna i Michelin boken. 
 
 photo 0004RT2IPBHH1OBJ-C438_zpslc5cdd1d.jpg
Perfektion står på schemat i Adam Jones kök
 
För att man ska kunna uppskatta Burnt till fullo så krävs det nog att man har ett matlagningsintresse och det är tyvärr något som jag saknar, och jag upplever därför filmen något enformig då vi till största del hänger i ett kök. Jag är dessutom en av de få som inte tycker om Bradley Cooper som skådespelar men trots min förakt så tycker jag ändå att han gör sig bra i rollen som kocken Adam Jones. Detsamma gäller Sienna Miller som är som en kameleont i mina ögon. Jag har nämligen väldigt svårt för att känna igen henne i de olika roller som hon har tagit sin an över årens lopp och även om hon presterar bra i rollen som Helene så finner jag både henne och hennes karaktär tråkig, vilket inte är positivt. Och för att göra saken ännu lite värre så saknar hon och Cooper den där lilla personkemin som är A och O i en film som denna. 
 
 photo burnt02_zpspv11hyxm.jpg
Adam och Helene gör så gott de kan för att klicka rätt.  
 
Burnt är vid sidan om dramat kring matpassionen även klassad som en komedi men jag misslyckas med att se de humoristiska bitarna i filmen. Jag upplever snarare bara ett mörker och en dyster ton som inte alls sätter färg på vardagen då alla karaktärer mer eller mindre är missnöjda med sina liv. Men är det nu så att du gillar matlagningsfilmer och matkrig så kanske du kan se tjusningen i Burnt, men saknar du intresse för tuggmotståndet som här uppstår så är antagligen inte filmen något för dig heller. 
 
 photo la-dd-bradley-cooper-hot-chef-burnt-20150811_zpsd8kflsxd.jpg
Adam Jones är inte alltid så lätt att jobba med
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Burnt.
Svensk titel: Bränd.
Tagline: "Never underestimate a man with nothing to lose".
Genre: Drama, Komedi.
Skådespelare: Bradley Cooper, Sienna Miller, Omar Sy, Daniel Brühl, Matthew Rhys, Emma Thompson, Uma Thurman, Alicia Vikander,Lily James, Sarah Greene m.fl.
Regissör: John Wells.
Filmmanus: Steven Knight.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Franska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 6 November 2015.
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 7 Mars 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Burnt: In the Kitchen with Bradley Cooper • Q&A Highlights with Director & Cast • 5 x Deleted Scenes • Deleted Scenes Commentary with Director John Wells.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Burnt: In the Kitchen with Bradley Cooper • Q&A Highlights with Director & Cast • 5 x Deleted Scenes • Deleted Scenes Commentary with Director John Wells.
Hyr filmen hos: SF Anytime
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: