Atrapa la bandera (2015)

 photo capture_the_flag-37648005-frntl_zpsg3scjmni.jpg 
Atrapa la bandera (Animerad Barn- och Familjefilm, Komedi, Äventyr): 
Multimiljonären Richard Carson tänker utnyttja det faktum att ca 40% av jordens befolkning inte tror på att människan har landat på månen, detta för att göra anspråk på den och lägga vantarna på en energikälla. NASA eller USA:s president verkar inte kunna stoppa honom utan lotten faller på en tolvårig surfare.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Atrapa la bandera är en spansk-animerad barn- och familjefilm från 2015 som går under namnet Jakten till Månen här i Sverige och vars världstitel är Capture the Flag. Filmen tar oss med på en resa till just månen där filmskaparna har lyckats skapa ett färgglatt äventyr som är underhållande både för vuxna som barn. Dock saknar den svenska utgåvan det spanska originalspråket, vilket får mig att se rött, men den engelska versionen finns åtminstone tillgänglig och med tanke på att filmen faktiskt utspelar sig i Amerika och handlar om amerikanare så känns det ändå acceptabelt. Och självklart går det att se filmen i en svenskdubbad version, och/eller med svensk undertext. 
 
 photo CAPTURE_zpsckxfutnh.jpg
Vackra vyer i rymden.  
 
Rymdäventyret i Atrapa la bandera är fängslande men ändå något fjantig då det kommer till familjeförhållandena och småbarnen som den handlar om, och några skratt blir det dock inte under resans gång utan bara några små leenden. Men jag som tycker om rymdfilmer gillar känslan och den utomjordiska atmosfären som filmen tilldelar sina tittar med hjälp av härliga och starka färger. Storyn vi möter är dock inte ny utan vi får ännu en gång se på medan en elak och ond snubbe vid namn Richard Carson (eng. röst av Sam Fink) försöker ta över världen och självklart är det också de små barnen Mike (eng. röst av Lorraine Pilkington), Amy (eng.röst av Philipa Alexander) och Marty (eng. röst av Rasmus Hardiker) som tillsammans med ödlan Igor här leker hjältar och lyckas med det omöjliga, något som bland annat handlar om att ta sig ut i rymden och vidare till månen.
 
 photo capture1_zpsacqeci4n.jpg
Richard Carson är ha galen och vill äga allt
 
Dock har filmen en stor nackdel och det är det budskapet som den skickar ut till barn då det kommer till att ta hand om och respekterar djur. Den lilla ödlan Igor framställs här som en leksak som man kan kasta runt och göra precis vad man vill med och filmskaparna borde veta bättre än att skicka ut sådana felaktiga signaler. Hade det inte varit för den enorma missen så hade Atrapa la bandera antagligen fått ett högre betyg och detta eftersom själva rymdäventyret är just underhållande, men med tanke på djursituationen så borde filmen egentligen inte ens visas för barn, de kan nämligen få fel intryck och växa upp till djurplågare. 
 
 photo Capture-The-Flag-Still_zpsidlpgexy.jpg
Ödlan Igor framställs som en leksak vilket sönder ut felsignaler till barn
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Atrapa la bandera.
Världstitel: Capture the Flag.
Svensk titel: Jakten till Månen.
Tagline: - .
Genre: Animerad Barn- och Familjefilm, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Lorraine Pilkington, Phillipa Alexander (som Philipa Alexander), Rasmus Hardiker, Sam Fink, Adam James, Paul Kelleherm.fl.
Skådespelsröster (Svenska): Edvin Ryding, Lea Stojanov, Max Kenning, Jakob Stadell m.fl.
Regissör: Enrique Gato.
Filmmanus: Patxi Amezcua, Jordi Gasull, Neil Landau och Javier López Barreira.
Speltid: 91 min (DVD).
Originalspråk: Spanska (ej tillgängligt).
Språk (dubbad till): Engelska, Svenska.
Undertext: Svenska.
Land: Spanien.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Paramount.
DVD-release: 1 Augusti 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Making of Capture the Flag.
Hyr filmen hos: SF Anytime med svenskt tal
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: