The DUFF (2015)

 photo the duff_zpszrhazinr.jpg 
The DUFF (Drama, Komedi, Romantik):
Den självsäkra Bianca går sista året på high school när det blir känt för henne att hon anses vara en DUFF (Designated Ugly Fat Friend) till sina vackra vänner. Detta är något som krossar hennes världsbild och för att få tillbaka självkänslan och attrahera drömkillen anlitar Bianca sin snygga granne Wesley som kärlekscoach, men när hans ex Madison får reda på arrangemanget skapar hon en hemsk viral video som mer eller mindre krossar hennes plan
 
 
BETYG och RECENSION:
The Duff är en komedi från 2015 som är något av en modern version av Mean Girls. Filmen visar upp något som vi alla nog är medvetna om, den så kallade DUFF:en (Designated Ugly Fat Friend) som finns i så gott som alla vänskapskretsar. Även om du kanske inte vill erkänna det så är det precis som taglinen säger: antagligen känner du en, har en eller så är du en och jag personligen har alltid varit det sistnämnda i kompisgänget och kanske är det därför som jag kan relatera så bra till filmen. Men nu får vi inte glömma att The Duff är en film och därför blir den också till en solskenshistoria innan slutet är nått, men det verkliga livet ser dock något annorlunda ut för en Duff.
 
 photo the-duff_zpsqbvqa7ff.jpg
Bianca är DUFF:en i kompisgänget
 
Även om The Duff skildrar en ledsam verklighet som mer eller mindre är sann så är filmen både rolig och underhållande då Bianca (Mae Whitman) går upp till kamp men hjälp av sin före detta barndomsvän och tillika snygga granne Wesley (Robbie Amell). Vi få se hur den självsäkra tjejens värld faller samman men hur hon reser sig upp för att krossas igen och så håller det på om och om igen. Trots att uppläget är något annorlunda så är ändå The Duff en film som alla andra och även om den må bjuda på en del överraskningar så är slutet skrivet innan filmen ens har hunnit börjat och därför är den också rätt så förutsägbar.
 
 photo the-duff-image01_zpsmauxadb1.jpg
Bianca anlitar sin snygga barndomsvän Wesley för att komma ur facket hon hamnat i.
 
De unga skådespelarna i filmen är nästan alla nya för mig, men undantag för Mae Whitman och Bella Thorne, men de bemästrar alla sina karaktärer bra. De äldre är däremot alla kända ansikten och även om de alla inte syns i bild samtidigt så är det kul att se Ken Jeong, Allison Janney och Romany Malco i en och samma film.
 
 photo the-duff08_zpsystczftz.jpg
Mobbaren Madison (Bella Thorne) gör inte livet lätt för Bianca
 
Ja, The Duff är en lättsam film som styrs av ett fruktansvärt mobbningsämne och jag måste nog säg att huvudkaraktären Bianca är lite väl stark då de psykiska slagen kommer gång på gång. Hon må hålla masken och visar upp sig medan normala människor hade gått och gömt sig och kanske är det så att filmen vill vissa att man måste vara stark för att överleva skolan, för förr eller senare kommer man att blomma ut... mer eller mindre i alla fall och vare sig detta är sant eller ej så är filmen underhållande för stunden.
 
 photo the-duff-life-vs-real-life-jess-bianca-casey-jpeg-282331_zpsflqwoltv.jpg
Den fula ankungen bli sin egna svan.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The DUFF.
Svensk titel: The DUFF.
Baserad på boken: The Duff, av Kody Keplinger.
Taglines: "You either know one, you have one, or you are one" och "Every duff has their day".
Genre: Drama, Komedi, Romantik.
Skådespelare: Mae Whitman, Robbie Amell, Bella Thorne, Bianca A. Santos, Skyler Samuels, Romany Malco, Nick Eversman, Chris Wylde, Ken Jeong, Allison Janney, Rebecca Weil m.fl.
Regissör: Ari Sandel.
Filmmanus: Josh A. Cagan.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 17 April 2015.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 17 Augusti 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): The DUFF hits the Red Carpet • Extended Gag Reel • Bringing the Book to Life • Teen Comedies and The DUFF • I am the DUFF • Bianca • Wesley • Madison • Jess and Casey • The Faculty of Malloy High.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): The DUFF hits the Red Carpet • Extended Gag Reel • Bringing the Book to Life • Teen Comedies and The DUFF • I am the DUFF • Bianca • Wesley • Madison • Jess and Casey • The Faculty of Malloy High.
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: