Pitch Perfect 2 (2015)

 photo pitch prtfect 2_zpsgvnikjrj.jpg 
Pitch Perfect 2 (Komedi, Musik):
The Barden Bellas är tillbaka och efter ett förödmjukande framträdande vid Lincoln Center tar de sig an en internationell tävling som ingen amerikansk grupp har vunnit, detta i syfte att återfå sin status efter en rad misslyckanden
 
 
BETYG och RECENSION:
Pitch Perfect 2 är självklart en uppföljare till den framgångsrika och "Glee" inspirerade filmen Pitch Perfect som kom 2012 och man hade nog kunnat tro att uppföljaren skulle gå i sin föregångares glada och ljuva ton, men så är det tyvärr inte. Filmen må vara fylld av medryckande musik i a cappella stil men handlingen är bara för vag och ointressant för att fånga mitt intresse. Istället för att följa en röd och intressant tråd som lockar in oss tittare i musiken så väljer Pitch Perfect 2 att vara något rörig och okoncentrerad. Det händer en massor hela tiden men inget har betydelse och det känns därför som att det mesta av filmens innehåll är utfyllnad som finns där för att fylla ut en massa luckor.
 
 photo pitch perfect-2k_zpsak4jud2j.jpg
Ljuva toner, starka karaktärer och pinsamma framträdanden
 
Till skillnad från Pitch Perfect som hade lite av varje så riktar Pitch Perfect 2 enbart in sig på vinnarkampen och att fungera som en grupp, vilket betyder att den skippar livet vid sidan om detta. Relationerna som tog upp lite av tiden i den första filmen glöms här nästan helt bort och de få privata stunder som finns med är inte tilltalande nog. Filmen må innehålla en del roliga stunder men det blir i regel lite för mycket av det goda som övergår till fjantigheter utan mening. Och när det kommer till musiken så må den vara bra men det finns här också bara ett framträdande som är imponerande, nämligen det sista, finalen i tävlingen som de tappert försöker vinna och det är ju inte svårt att räkna ut hur det kommer sluta så ingen överraskning där inte.
 
 photo pitch perfect-2_zpsiktwkxcc.jpg
The Barden Bellas försöker binda ihop gruppen.
 
När vi tittar på våra skådespelare så är de alla duktiga och de gör trots allt sina roller bra och med glimten i ögat, men som film så är Pitch Perfect 2 inte tillräcklig för att lyckas. Den är helt enkelt för förutsägbar och saknar de viktiga godsakerna som fick oss att älska karaktärerna i den första filmen. Pitch Perfect 2 är ett musikframträdande som fylls ut av fjanterier och som saknar personlighet, vilket också blir filmens fall mot den hårda marken. Men trots detta så är filmen ändå sevärd, den är bara inte tillräckligt stark för att stå på egna ben och sprida den känsla av lycka och gemenskap som den första filmen gjorde och därför ser jag nu inte heller fram emot den tredje filmen som sägs släppas under 2017.
 
 photo Pitch Perfect 2am_zpsjjldlwqa.jpg
Pitch Perfect 2 är fylld av flams och trams.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Pitch Perfect 2.
Svensk titel: Pitch Perfect 2.
Baserad på boken: Pitch Perfect: The Quest for Collegiate A Cappella Glory, av Mickey Rapkin.
Tagline: "We're Back, Pitches".
Genre: Komedi, Musik.
Skådespelare: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Skylar Astin, Adam DeVine, Katey Sagal, Anna Camp, Ben Platt, Alexis Knapp, Hana Mae Lee, Ester Dean, Chrissie Fit m.fl.
Regissör: Elizabeth Banks.
Filmmanus: Kay Cannon.
Speltid: 115 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: 13 Maj 2015.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 5 Oktober 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (DVD): Gag Reel • Extended Musical Performances - Bellas / Das Sound Machina / Bellas: Finale Clap-Along.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (Blu-ray): The World Championship Of A Cappella • The Bellas Are Back • Aca-Camp • Snoop Is In The House • Gag Reel • The Aca-Love Story: Bumper & Fat Amy • Exclusive Bonus Songs • Extended Musical Performances • Deleted/Extended/Alternate Scenes • Legacy: Hailee Steinfeld • Line-Aca-Rama • Green Bay Rap • Elizabeth Bank´s Directorial Debut • The Making Of The Riff-Off • Residual Heat Internship • Audio Commentary.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Pitch Perfect (2012).
  2. Pitch Perfect 2 (2015).
  3. Pitch Perfect 3 (2017).

Kommentarer
TVseries-Henny säger:

Världens mest onödiga uppföljare i min mening.... XD

Svar: Precis! Och det värsta är ändå att det ska komma ännu en!
...Liiinna

2015-11-28 Kl: 14:22:58
URL: http://www.tvseries.webblogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: