Home (2015)

 photo home_3d_blu-ray_blu-ray_2_disc-33344744-frntl_zpstjj5wgn0.jpg 
Home (Animerda Familjefilm, Komedi, Science Fiction, Äventyr):
Utomjordingarna av rasen Boov invaderar jorden, flyttar på människorna (i välmening) och tar över deras hem i hopp om att kunna gömma sig ifrån en ondskefull fiende, och mitt i smeten finns Oh som av misstag råka leda fienderna mot deras nya hem. Detta gör att han nu måste fly från sitt egna folk och mot all förmodan blir han vän med människoflickan Tip som desperat söker efter sin mamma. Deras gemensamma äventyr börjar öppna upp dörrarna för Oh som sakta börjar lära sig innebörden av ordet "hem".
 
 
 
BETYG och RECENSION: 
Home är en animerad familjekomedi från DreamWorks Animation som tar oss med på ett annorlunda äventyr på jorden som nu har blivit invaderat av Boovs, en utomjordisk liten ras som tror de gör väl då de flyttar människorna och tar över deras hem. Filmen riktar in sig på Oh (eng. röst av Jim Parsons), en något utstött Boov som blir vän med människoflickan Tip (eng. röst av Rihanna) och hennes katt Pig som båda har undkommit "förflyttningen" och tillsammans letar du nu efter Tips mamma Lucy (eng. röst av Jennifer Lopez)... Det är i alla fall vad Oh vill få henne att tro men han har självklart en egen agenda eftersom han råkar vara en förrymd brottsling.
 
 photo home2_zpstecceyo4.jpg
Den utstötta och efterlysta Oh blir "vän" med Tip och hennes katt.
 
Home är söt på alla sätt och vis och filmen är enormt färgglad och vacker vilket kan locka de små men även oss vuxna. Dock är skämten kanske inte allt för underhållande men själva handlingen är så sockersöt att man får diabetes, en sjukdom som jag visserligen redan har så jag går "säker" där. Men trots att allt är sockersött så har filmen en del små brister som jag inte kan blunda för. Med sin "korta" speltid på 94 minuter så känns Home dock något längre än vad den faktiskt är och även om resan är äventyrsfylld så dalar filmen lite vid något enstaka tillfälle vilket gör att man lätt kan vända bort blicken i två minuter utan att missa något viktigt. Men annars så är filmen fylld av charm, sorg och kärlek som i alla fall berör mig. 
 
 photo home-2015-picture04_zpswfa4qjmf.jpg
Home är söt som socker
 
Jim Parsons lånar ut sin röst till Oh medan Rihanna låter sin röst pryda Tip. Jim har och som vi alla nog vet så har han ett visst tonläge på sin röst som både kan vara passade och opassande på karaktären. Det finns stunder då hans röst känns lite off medan den i nästa stund gör sig rätt. Rihanna låter sin röst pryda karaktären Tip och den passar däremot perfekt in på henne samtidigt som de båda har vissa likheter utseendemässigt och kanske är det därför som det klickar rätt. Annars så lånar även Jennifer Lopez, Steve Martin och Matt Jones ut sina röster till resterande större karaktärer medan övriga insatser inte ens finns med i eftertexten.
 
 photo home7_zps68yzl1mz.jpg
Rihanna sätter rätt toner på Tip medan Jim Parsons misslyckas ibland när det kommer till Oh
 
Jag valde att se Home i 3D men detta är något som jag inte kan rekommendera. Kanske är det annorlunda på bio men hemma i tv-soffan blir det inte mycket 3D av effekterna. Filmen får visserligen det där klassiska djupet men ingenting kommer farandes emot oss och det är något som jag nästan kräver av en 3D film annars kan man vara utan 3D effekten. Men vare sig effekterna brister på 3D formatet eller ej så är Home en söt och charmig film som passar både de små och stora och även om den har brister så blev i alla fall jag tagen av filmen.
 
 photo home6_zpsbu9gjgul.jpg
3D effekten är inte mycket att ha hemma i tv-soffan men filmen är ändå mysig och vacker.
 
© 2015 DreamWorks Animation LLC 
© 2015 Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Home.
Svensk titel: Home.
Baserad på boken: The True Meaning of Smekday, av Adam Rex.
Tagline: "Worlds Collide".
Genre: Animerad Familjefilm, Komedi, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Jennifer Lopez, Matt Jones m.fl.
Regissör: Tim Johnson.
Speltid: 94 min (Blu-ray 3D).
Originalspråk: Engelska.
Språk (dubbad till): Svenska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: 27 Mars 2015.
Distributör: DreamWorks / 20the Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 27 Juli 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Best Party Ever! • Oh's Party Place • Oh's Party Planning Tips • Gallery • The World of DreamWorks Animation.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Best Party Ever! • Oh's Party Place • Oh's Party Planning Tips • Oh's Costume Party • Short Boovies • Deleted Scenes • Be an Artist • Oh's Other Extras • The World of DreamWorks Animation.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray 3D): Best Party Ever! • Oh's Party Place • Oh's Party Planning Tips • Oh's Costume Party • Short Boovies • Deleted Scenes • Be an Artist • Oh's Other Extras • The World of DreamWorks Animation.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: