The Voices (2014)

 photo the voices_zps4phfbf8i.jpg 
The Voices (Komedi, Thriller): 
Fabriksarbetaren Jerry har en extremt positiv inställning till världen men han är också svårt psykiskt sjuk och undviker att ta sin medicin så han kan leva kvar i sin egen vackra värld där hans katt och hund pratar med honom, vilket får förödande konsekvenser för omgivningen. När han av misstag begår ett mord försöker katten övertala honom om att bli seriemördare medan hunden argumenterar emot och innan Jerry vet ordet av det så har han mer än ett död huvud i kylen.
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Voices är typ en skräckkomedi från 2014 som har Ryan Reynolds, Gemma Arterton och Anna Kendrick i huvudrollerna där vi kastas in i Jerrys (Ryan Reynolds) psyksjuka men vackra värld. Hans liv är innehållsrikt och vackert så länge han struntar i att ta sina piller men när han väl börjar äta dom så blir allt mörkt, ensamt och grått. Så varför äta något som får en att må dålig? Ja, det är den stora frågan och svaret är kanske för att undvika att bli en mördare. Men hade Jerry ätit sina piller så hade det inte blivit mycket till film och därför få vi nog vara glada att han struntar i sina piller så The Voices kan bjuda på ett blodigt skratt.
 
 photo the-voices01_zpsqcsfeojn.jpg
Jerry diskuterar dagligen med hunden Bosco och katten Mr. Whiskers.
 
The Voices är en rolig men psyksjuk historia som visar att även den snällaste människan kan var livsfarlig, och när rösterna ekar i ens huvud kan man tydligen bli kapabel till vad som helst. I rollen som den underliga Jerry, som hör röster, ser vi Ryan Reynolds och han lånar även ut sin röst till Jerrys hjärnspöken, vill säga hunden Bosco och katten Mr. Whiskers som pratar med honom så fort de får chansen. Dessa hjärnspöken representerar det onda och det god och de både försöker vinna över Jerry på sin sida, och vi kan väll säga som så att det onda vinner då Jerry börjar mörda den ena arbetskamraten efter den andra. Men sjuk som han är så kan han inte inse att han gör fel, trots små glimtar, utan allt är vackert och fint i hans lilla värld vilket gör att man inte ens kan tycka illa om honom.
 
 photo the-voices2_zpskphqqqsh.jpg
Jerry verkar snäll och oskyldig på jobbet, men annat är det hemma
 
The Voices är en annorlunda film som driver med det förbjudna och trots att hela situationen är tragisk så blir filmen oerhört underhållande. Att mord kunde vara roligt är sällan något som vi få se på film men när historian kryddas med psykoser så blir det bara enkelt, rätt och underhållande. Ryan Reynolds gör ett strålande jobb i rollens om Jerry och då hans vrickade beteende gör filmen underhållande och rolig samtidigt som vi egentligen måste kunna se allvaret med det hela. Men just i detta fallet är det okej att blunda för tragedin och bra glida med in i den svarta humorn.
 
 photo the-voices02_zpssmiaolj0.jpg
Jerrys mörka sida.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Voices.
Svensk titel: The Voices.
Tagline: "Hearing voices can be murder".
Genre: Komedi, Thriller.
Skådespelare: Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick, Jacki Weaver, Ella Smith m.fl.
Regissör: Marjane Satrapi.
Filmmanus: Michael R. Perry.
Speltid: 103 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA, Tyskland.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: 27 Mars 2015.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 27 Juli 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: