Stretch (2014)

 photo stretch_zps4gkv7nmu.jpg 
Stretch (Action, Komedi, Thriller):
Limousinchauffören Kevin Stretch har bara några timmar på sig att betala av en skuld på 6000 dollar och precis som allt annat i hans liv så känns det hopplöst. Men hoppet vaknar till liv när han blir tilldelad en klient som sägs betala stora summor i dricks, men jobbet som han nu måste utföra innebär lite mer än att bara köra limousinen
 
 
BETYG och RECENSION:
Stretch är en actionkomedi / thriller från 2014 som har Patrick Wilson i huvudrollen som limousinföraren Kevin Stretch, en man som tar sig an jobbet att köra runt på miljonären Roger Karos som gestaltas av Chris Pine. Stretch bjuder på en vansinnes färd i högt tempo och med en skruvad handling vilket gör att filmen sticker ut från mängden, men tack vare detta så blir filmen nästan lite för underlig och inte minst sagt extrem.
 
 photo Stretch_zpsptrqwhy4.jpg
Stretch försöker tjäna sig en kosing genom att köra runt på Karos.
 
Stretch håller ett högt tempo från början till slut vilket gör att man inte hinner tröttna och filmens upplägg är dessutom något unikt. Det är allt ifrån berättarsynvinklar till hallucinationer och galna människor som inte tycks vara riktigt kloka någonstans och även om filmen är extremt överdriven så är den underhållande samtidigt som den bjuder på en del överraskningar, men även en del självklarheter. Dock betyder inte detta att Stretch är en superfilm, för det är den då verkligen inte, men den är tillräckligt annorlunda och fartfylld för att underhålla mig för stunden. 
 
 photo Stretch-Movie-1_zpsiu0gsvoe.jpg
Fullt ös medvetslös
 
Patrick Wilson gör sig bra i rollen som Kevin Stretch och han ser dessutom fantastiskt bra ut i kostym, något som jag inte är van att se honom i. Jag är förövrigt inte van vid att se honom i denna typen av filmer överhuvudtaget och kanske är det så att han äntligen har hittat rätt. I rollen som den riktigt skruvade klienten Roger Karos ser vi som sagt Chris Pine, vars namn inte ens finns med i rollistan och med tanke på att han har den näst största rollen i filmen så känns det aningen underligt. Men vare sig hans namn finns med i rollistan eller ej så imponerar han på mig då han verkligen bjuder på sig själv genom att visa upp både det ena och nästan det andra. I andra mindre roller ser vi bland annat vackra Jessica Alba och Brooklyn Decker som både förtrollar bilden med sin blotta närvaro och i rollerna som sig själva ser vi t.ex Ray Liotta och David Hasselhoff. Stretch är med andra ord kändistät när det kommer till skådespelare som ligger någonstans mellan A och B.
 
 photo stretch-gag-reel-02_zpsqhcorlej.jpg
Chris Pine bjuder på sig själv.
 
Ja, Stretch är en film för sig och även om den verkligen är annorlunda och underhållande så blir det nästan lite för mycket av det goda ibland. Dock lyckas den ändå locka fram en del små skratt hos mig och jag gillar konstigt nog filmens annorlunda upplägg och utformning. Att handlingen sen är lite för skruvad struntar jag blankar fan och jag passar istället på att njuta av de extrema dumheterna som visas upp. 
 
 photo stretch5_zpsozmx5tox.jpg
Två vackra damer förgyller bildrutan.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Stretch.
Svensk titel: Stretch.
Tagline: "Shift happens".
Genre: Action, Komedi, Thriller.
Skådespelare: Patrick Wilson, Ed Helms, James Badge Dale, Brooklyn Decker, Jessica Alba, Ray Liotta, David Hasselhoff, Randy Couture, Chris Pine (okrediterad) m.fl.
Regissör: Joe Carnahan.
Filmmanus: Joe Carnahan.
Speltid: 94 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 25 Maj 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: