Jackie & Ryan (2014)

 photo JAckie Ryan_zpsw4dsyudj.jpg 
Jackie & Ryan (Drama, Romantik):
Den ensamstående mamma Jackie la sin framgångsrika sångkarriär bakom sig när hon blev gravid, men när hon möter den kämpande musikern Ryan blir hon påmind om det som hon en gång hade.
 
 
BETYG och RECENSION:
Jackie & Ryan är ett amerikanskt romantiskt indie-drama från 2014 där musiken har ett stort inflytande på handlingen som förövrigt påminner något om en Nicholas Sparks roman, dock utan att bli så där romantisk och söt. Vi möter här den unga sångerskan Jackie (Katherine Heigl) vars liv föll samman när hon blir gravid och pappan till barnet syns inte till. Hon gav då upp sina drömmar för att skapa ett anständigt liv åt sin dotter Lia (Emily Alyn Lind), vilket går si så där, men när musikern Ryan (Ben Barnes) ramlar in genomdörren vaknar ännu en gång lågan till musiken till liv. Visst låter detta mysigt och det är det också, men det brister ändå någon stans på vägen.
 
 photo JACKIE-RYAN-Website-Movie-Still-Artwork_zpsammed60t.jpg
Ryans närvaro väcker gamla minnen hos Jackie.
 
Jackie & Ryan har en enkel och mysig handling om vardagsproblem som ger skenet av att vara något av en feel-good film men ändå blir allt lite halv lamt och innehållslöst. Jag blir inte direkt indragen i dramat, kanske för att kärleken tyvärr är lite svag och istället sitter jag mest och väntar på att något ska hända, vilket det tyvärr inte gör. Filmen är dessutom väldigt stillsam och den innehåller mest diskussioner som ta plats sittandes och detta gör också att Jackie & Ryan känns betydligt längre än vad den är. Dramat som jag hade hoppats på finns alltså inte riktigt där men ändå lyckas filmen förbli någorlunda mysig och lättsam, dock utan att beröra.
 
 photo jackie3_zps6p1y9bam.jpg
Musik och diskussioner utförs i sittande position
 
Jag brukar gilla Katherine Heigls romantiska filmer men Jackie & Ryan når inte hela vägen hem. Romantiken är för vag precis som alla andra händelser i filmen och allt känns därför nästan bortkastat. Skådespelarinsatsen går däremot inte att klaga på men handlingen är så frånvarande att allt känns nästans meningslöst. Så är du på jakt efter att få se sprudlande romantik så är tyvärr inte Jackie & Ryan rätt film för dig, detta är mer filmen för dig som söker efter småsaker och vardagsbekymmer som sedan saknar någon direkt upplösning.
 
 photo jackie-ryan.w1200.h630_zpshpheo1fo.jpg
Romantiken kommer aldrig till sin rätt
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Jackie & Ryan.
Svensk titel: Jackie & Ryan.
Tagline: "Sometimes they stay. Sometimes they go".
Genre: Drama, Romatik.
Skådespelare: Katherine Heigl, Ben Barnes, Clea DuVall, Sheryl Lee, Emily Alyn Lind m.fl.
Regissör: Ami Canaan Mann.
Filmmanus: Ami Canaan Mann.
Speltid: 86 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Noble Entertainment.
DVD-release: 3 Augusti 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): .
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: