A Good Man (2014)

 photo a good man_zpsxacoj7sd.jpg 
A Good Man (Action, Kriminalare, Thriller):
Efter ett misslyckat uppdrag har Alexander dragit sig tillbaka från jobbet och han lever nu ett stillsamt och ensamt liv i  Rumänien. Men det blir känt för Alexander att hans unga och vackra granne Lena har hamnar i dispyt med en lokal gangster dras han återigen in i ett kallblodigt krig. Han tvingas nu försvara familjen samtidigt som han står ansikte mot ansikte med en gammal fiende och ser nu också en sista chans till att göra upp med sitt förflutna
 
 
BETYG och RECENSION:
Den forna B-actionhjälten Steven Seagal är tillbaka i "rampljuset" med filmen A Good Man och även om han nu börjar bli lite gammal, ringrostig och plufsig så lyckas han ännu en gång bevisa att det är i B-actiongenren han hör hemma. Nu är det visserligen så att jag som blott är 30 år gammal inte riktigt kan förstå mig på den status han tycks ha skaffa sig, men är man 60+ så lär man säkert kunna uppskatta en film som denna.
 
 photo A GOOD MAN1_zps4mu5w38b.jpg
Ringrostiga Steven Seagal svingar sitt svärd trots sin höga ålder.
 
A Good Man bjuder på de klassiska actionsekvenserna då det skjuts hej vilt och folk dör, det hotas och det bråkas, folk är skyldig olika gangsters pengar och när man inte kan betala så få man ta straffet och betala priset på annat sätt. I A Good Man blandar man ihop amerikanare som har något ouppklarat med ryska gangster som i sin tur har gjort en dålig affär med en kinesisk gangsterboss, och när saker och ting går snett blandas deras affärer ihop och blir till en blodig hämndsoppa. Tack vara att den ena misslyckade affären mixars ihop med den andra så blir historian i A Good Man något rörig och hela situationen känns aningen extrem och överdriven. Folk går bakom ryggarna på varandra, svärden svingas runt och skotten går av lite titt som tätt och folk dör då också på löpande band vilket resulterar i att det faktiskt händer lite småsaker hela tiden, men filmen förblir ändå rätt så ointressant i mina ögon.
 
 photo A GOOD MAN2_zps0rf0g1hm.jpg
Sasha (Victor Webster) och hans familj har hamnar mitt i ouppklarade affärer.  
 
I huvudrollen som Alexander, en före detta specialagent, ser vi Steven Seagal som tar sig an den ena gangstern efter den andra samtidigt som han hjälper de i nöd. Hans rollprestation är väll så bra som den kan bli och detsamma gäller skådespelaren Victor Webster som vi ser i rollen som den familjekära Sasha. Annars så finns det x antal andra skådespelare i filmen som borde satsa på ett annat yrke och då syftar jag speciellt på barnskådespelerskan Sofia Nicolaescu som gör den sämsta insatsen jag sett av ett barn på film.
 
 photo a good man11_zpsf6yy3xam.jpg
Barnskådespelerskan Sofia Nicolaescu, som vi ser i rollen som Mya, borde byta karriär medan chansen finns.
 
A Good Man är tyvärr inte en film för mig men som sagt så tror jag att män i åldern 60+ kan tycka om den. Det som förstör mycket för mig är inledningssekvensen som är på tok för lång och även om den berättar grundhistorian som i sin tur leder till den hämnd som vi senare få se så hade de gott och väl kunnat klippa ner den till några få minut. Annars så är själva handlingen detsamma som vi har sett hundra gånger på film dessförinnan och därför bidrar inte heller A Good Man med något nytt, men är man bara sugen på lite hjärndöd action så funkar en b-film som denna perfekt.
 
 photo a-good-man_zps9nbhuuhi.jpg
Alexander hjälper grannen Lena (Iulia Verdes) i vårt och torrt. 
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: A Good Man.
Svensk titel: A Good Man.
Tagline: - .
Genre: Action, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Steven Seagal, Victor Webster, Tzi Ma, Iulia Verdes, Claudiu Bleont, Sofia Nicolaescu, Ana Adelaida Perjoiu, Massimo Dobrovic m.fl.
Regissör: Keoni Waxman.
Filmmanus: Jason Rainwater och Keoni Waxman.
Speltid: 103 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 13 April 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: