Första gången-köp... och sista

Jag har alltid nojat mig över att handla något ifrån Amazon.com och detta på grund av att jag är så jävla rädd för att posten ska kvadda paketet och dess innehåll och att jag då ska få genomgå en jobbig retur, och/eller för att skiten ska fastna i tullen och då kosta skjortan av mig.
 
Men för ca två veckor sedan fick jag äntligen tummen ur röven och vågade chansa. Serieboxen som jag länge har trånat efter finns nämligen bara till salu i USA och när man verkligen vill ha något så måste man ju våga slå till. Eller ja, en fransk importutgåva finns på Amazon UK men den vill jag då verkligen inte ha eftersom jag vill förstå vad som står skrivet på boxen. Så Amazon.com fick det bli och katastrofen var då också skriven, precis som jag fasade för.
 
Serieboxen fastande självklart i tullen och kostade mig ytterligare 251 kr, något som jag kunde ha levt med om skiten bara hade kommit fram hel, vilket den självklart inte gjorde.
Så nej, oturen slutar självklart inte vid den extra tullavgiften utan postfan (eller tullen) hade självklart mosat hela paketet och serieboxen anlände därför både krossad och kvaddad och då påbörjades en dyr tillbaka sändning till USA. Ja, frakten fick jag nämligen stå för själv eftersom serieboxen såldes av King Beardo som uppfyller Amazon krav och väl paketerat är visst inte ett av kraven.
 
Så nu väntar jag bara på att få delar av mina pengarna tillbaka, om man nu ens får det, och idag gav jag MightySilver som även säljer sina grejer via Amazon en chans. För boxen ska bli min, så är det bara och fan ta dom om de paketerar boxen lika dåligt som King Beardo gjorde, eller om tullen få för sig att öppna skiten och ta sönder luftbubblorna som skyddar varan. Ja, det va nämligen det de gjorde sist men King Beardo hade ändå kunnat paketera boxen bra mycket bättre.
 
 photo niptuck_zps00b2d085.png 
Nip/Tuck: The Complete Series, 591 kr.
FRAKT: 45 kr.
Tullavgift: 251 kr.
Totalt 887 kr för något som sedan blev en dyr retur.
 
Serieboxen är jag alltså utan men jag har ändå fått punga upp med totalt 1222 kr (335 kr i returkostnad).
Mitt i all soppa gav jag ändå Amazon en sista chans bara för jag verkligen vill ha serieboxen men vi kan nog säga som så att jag efter detta aldrig någonsin kommer handla från USA igen. 
 
Ny kostnad för en ny box:
Nip/Tuck: The Complete Series, 714 kr.
FRAKT: 46 kr.
Totalt: 760 kr.
 
Så nu återstår det att se om även denna fastnar i tullen och anländer kvaddad. Och ja, "I have a bad feeling about this"...
 
 photo niptuck_zps29baa33b.jpg
Postfan (eller tullen) är i farten igen och denna gången orkade jag bara inte ens ta ett kort på kartongen.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: