Filmbeställning

Jag spenderade helgen på borta-mark och när andra var ute och spikade så valde jag att klicka hem lite filmer. 
 
Av de filmer som "råkade" hamna i kundvagnen så var det egentligen bara två som jag verkligen ville se, men ibland krävs det lite skit för att man ska kunna hitta nya guldkorn. Dessutom glömde jag helt bort min egna lilla regel, att aldrig köpa svenska filmer som kostar över 99 kr, men jag antar att jag blev svag och föll för grupptrycket som pågick i mitt egna huvud.
 
 photo thebigwedding_zps8aa4ef9a.jpg  photo brokencity_zpse601eb3f.jpg  photo four_zpsc0ea60c9.jpg  photo theiceman_zpse02e501c.jpg  photo monicaz_zpsed9e9759.jpg  photo paranoia_zpsb19596fe.jpg  photo towerblock_zps80e874a2.jpg
The Big Wedding, 79 kr.
Broken City, 79 kr.
Four, 39 kr.
The Iceman, 79 kr.
Monica Z, 179 kr
Paranoia, 149 kr.
Tower Block, 49 kr.
FRAKT: 0 kr.
Totalt: 653 kr.
 
 
I den beställningen finns även en förhandsbokning och eftersom jag inte orkade vänta så valde jag att ta den filmen i ett eget litet rött raket:
 
 photo welcometothe_zpsa5904253.jpg 
Welcome to the Jungle (release: 2014-03-19), 149 kr.
FRAKT: 10 kr.
Totalt: 159 kr.
 
 
När den beställningen väl var genomförd så insåg jag att jag hade glömt en liten film som jag kanske vill se och därför fick jag slänga in ännu en beställning och åka på ytterligare en fraktkostnad på 10 spänn. Lite surt men sant.
 
 photo TheDivide_zpsabf1df3c.jpg 
The Divide, 99 kr.
FRAKT: 10 kr.
Totalt: 109 kr. 
 
 
Några dagar efter att den beställningen var gjord dök ännu en irritation upp. Discshop valde nämligen att köra på en fraktfri tisdag, vilket alltid är trevligt, och hade jag bara väntat så hade jag kunnat beställa alla jävla filmer i ett varsitt paket som då också hade kunnat ramla in genom dörren. Nu få jag istället ta mig hela vägen upp till posten för att hämta ut skiten och i ren irritation fick jag slänga in ännu en beställning på en filmbox.
 
 photo tremors_1-4_box_set-14147442-frntlpng_zps2e6c3009.jpg
Temors - Quadrilogy (Hotet Från Underjorden 1-4), 99 kr.
FRAKT: 0 kr.
Totalt: 99 kr.
 
Jag hade egentligen velat ha Tremors filmerna på Blu-ray, men när valet stod mellan att punga upp 376 kr för fyra Blu-ray filmer eller 99 kr för en filmbox innehållande samma filmer på DVD så slog snålheten till. Ibland är tydligen inte bildkvalite allt.
 

Kommentarer
Tess säger:

Enligt vad jag sett så är bildkvaliteten på BRA dvd inte ett dugg annorlunda mot bluray. Allt hänger på originalet och restaurationen :-) Jag har en Borta med vinden-utgåva på dvd som är så klar och fin i bilden att man knappt kan tro att den har 75 år på nacken :-) Kan tänka mig att första Hotet från underjorden är rätt bra i kvalité på dvd. De övriga vet jag däremot inte eftersom de gjordes på lägre budget... Ska bli intressant att se vad du tycker om Big wedding också (om du inte redan recenserat och jag missat den?). Såg den nyligen själv, men har inte hunnit recensera den.

Svar: Det handlar om vad för nån tv man har. På en "gammal" märker man inte någon som helst skillnad men på en ny kan det vara rätt så stor skillnad på bilden. Iallafall på nya filmer men på gamla är det i regel skit samma.Jag har för mig att jag har sett big weddig men redan men jag måste ha glömt att recensera den, så det få bli ett framtida job =)
...Liiinna

2014-02-28 Kl: 00:51:43
URL: http://highlandertess.blogg.se
Tess säger:

Vi har en ny led-tv och enda gången det kan vara skillnad är på splitternya filmer. Dock så köper inte jag så många splitternya så därför är dvd lika bra :-) Jag vet en del som köper bluray, inte på grund av kvalité utan på grund av extramaterial också :-)

Svar: Och på Predator från 80-talet. Arnold Schwarzenegger ser ut som en porslinsdocka =) Vilket iofs inte är smickrande för 5 öre. Skillnaden är inte stor men allt är lite skarpare och detaljrikare på BD har jag märkt, något som jag blånekade för i tiden men då hade jag en gammal tv som inte var bra nog.Jo, det är mer extramaterial och i regel så släpper de bara bioversionen på DVD-skivan medan man kan få en förlängd version när man köper en BD. Något jag tycker är lite elakt, det både vara samma version av filmen på båda utgåvorna så alla kan se den oklippta.
Marvels filmen är nästan ett måste att ha på BD nu för tiden, annars går man miste om de små kortfilmerna.
...Liiinna

2014-03-02 Kl: 15:08:38
URL: http://highlandertess.blogg.se
Tess säger:

Ja, när det gäller just själva filmen så tycker jag det borde vara lika. Känns som att de försöker "fasa ut" dvd genom att bara släppa extended och liknande på bluray.

2014-03-02 Kl: 18:52:36
URL: http://highlandertess.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: