Olympus Has Fallen (2013)

 photo olympus_has_fallen_zpsbd8c1645.jpg 
Olympus Has Fallen (Action, Thriller):
Mike Banning var en gång i tiden en Secret Service-agent som var anställd som livvakt åt USA's president. Men när han misslyckades med att rädda livet på presidentens fru fick han sparken och nu vänder han istället papper på Secret Service kontor. Men när Vita Huset attackeras inifrån och presidenten tas som gisslan så är det just Mike som lyckas smyga sig förbi terroristerna och komma in i huset. Nu måste alla förlita sig på hans kunskaper om huset och vare sig de vill det eller ej så ligger presidentens ända hopp i hans händer.
 
 
BETYG och RECENSION:
Är du sugen på en actionfilm där du kan räkna ut slutet långt innan filmen ens har börjat? Då är Olympus Has Fallen en film för dig. Inte för att filmen egentligen är dålig, den är bara väldigt förutsägbar och det går att räkna ut så gott som allt innan det ens händer. Detta bidrar självklart till att filmen blir något tråkig på sina ställen och överraskningarna lyser därför tyvärr också med sin frånvaro. Trots detta så är ändå Olympus Has Fallen en någorlunda underhållande film där man inte behöver tänka för att hänga med i handlingen och det kan faktiskt vara rätt så avslappnande.
 
 photo olympus-has-fallen08_zps057714cb.jpg
Presidenten är i trubbel, hur ska detta sluta?
 
Olympus Has Fallen är något av en popcorn actionfilm där vissa saker är lite väl extrema och överdrivna. Halva Vita Huset ramlar praktiskt taget samman med hjälp av inte allt för tilltalande effekt men ändå så lyckas Secret Service-agent Mike Banning (Gerard Butler) hålla sig vid liv. Han är som en mänsklig terminator som lyckas utrota den ena terroristen efter den andra utan att knappt själv ta någon skada, och även om det inte är meningen att det ska bli roligt så kan iallafall jag skratta åt hela incidenten.
 
 photo olympus-has-fallen-image06_zps96b753b9.jpg
En mänsklig terminator.
 
Medan Olympus Has Fallen glider förbi mina ögon småler jag åt katastrofen som Presidenten Benjamin Asher (Aaron Eckhart) och USA drabbas av. All fokus och energi läggs på att rädda mannen med makt och att sedan hundratals civila och agenter dör är det ingen som tycks bry sig om, vilket är typiskt USA. Ärligt talat så är det hela lite töntigt men ändå underhållande och filmen slutar sedan utan att lämna några direkta avtryck i mitt sinne.
 
 photo olympus-has-fallen03_zpsdd06d282.jpg
Folk dör som flugor, men vad gör det när Presidenten är i fara.
 

Kommentarer
Nicklas Astfors säger:

Haha! Vissa har ju kallat denna film för att vara en Die Hard-knock off, men ibland kan ju lite hjärndöd-bakis-action också vara trevligt eller hur? =)

Svar: Absolut, att inte behöva tänka är något av det bästa som finns =)
...Liiinna

2013-09-12 Kl: 19:36:43
URL: http://mrfilm.se
johanna säger:

Låter helt okej ändå ju! Synd bara när filmerna är så man kan gissa sig till handlingen :C eller vad som ska hända.. blir lite tråkigt då ju

sv: har faktiskt djur att ta hand om, en egen hudn och en häst.. Det borde hjälpa, det gjorde det ett tag, men inte längre .. Jag förstår ju att de i

Svar: Jo, det är lite tråkigt och just därför är Olympus has fallen den perfekta bakfylla filmen =)
...Liiinna

2013-09-13 Kl: 10:26:37
URL: http://overklighet.blogspot.com

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: