Prylköp

Den 23 maj 2013 fick jag äntligen tummen ur röven och skaffade mig en Router så jag kunde få trådlöst internet i hela lägenheten och visst är det praktiskt, men självklart tillförde detta en hel del problem.
 
För det första så var det inte bara att plugga in sladdarna och knappa in användarnamn och lösen, som killen på Audio Video påstod, utan det visade sig vara bra mycket mer krävande än så.
 
Efter att ha försökt på alla sätt och vis i ca 1 timmes tid började jag tappa fattningen och ringde då på dörrarna till grannflickorna som jag vet har trådlöst internet, men de hade självklart inte en aning om hur man kopplade in skiten. Men jag blev iallafall rekommenderad att fråga mannen som bor under mig och han visade sig vara helt rätt snubbe för jobbet.
 
Dock var det inte så lätt för honom heller och därför skämdes även han en aning. Han jobbar nämligen med datorer och därför skulle detta var något som skulle vara lätt och smidigt för honom, men även han sprang på problem. Exakt vad som strulade vet jag inte, men det tog iallafall en datanisse som honom 1½ timme att få ingång skiten.
 
Så efter en lång och krävande installationen som var långt ifrån så enkel som snubben på Audio Video påstod så funkar nu allt prima, med undantag för en liten men ack så viktig detalj.
Jag har visserligen samma "fart" på alla mina apparater som jag alltid har haft när jag har hade sladden inkopplad, men när jag startar en nedladdning (som jag självklart inte håller på med) så bryts uppkopplingen från och till och det tar nu timmar att "låna hem" ett serieavsnitt. Det är helt enkelt klart och tydligt, synden straffar sig.
 
Dock var det just på grund av "hemlånandet" som jag skaffade mig en router. Datorn som används till just sådana aktiviteter används enbart till just denna lilla detalj och därför vill jag kunna ha båda mina datorer igång och uppkopplade samtidigt. Visserligen så funkar den andra datorn perfekt under tiden som den andra "lånar hem" men det spelar ingen roll, båda ska fungera prima hela tiden och jag blev allt lovad en snabb och felfri nedladdning när jag köpte denna Router:
 
 photo router.jpg
NETGEAR N600 Wireless Dual Band Gigabit Router WNDR3700, 995 kr.
 
I vilket fall som helst så ska en snubbe från Audio Video komma hem till och kolla över felet nästa vecka och då hoppas jag att han löser problemet. För jag har inte tid att vänta på mina serier, de ska ses samma dags om de kommer ut och då också meddetsamma.
 
Jag passade även på att köpa ett nytt minneskort till min kameran för 99 kr eftersom det gamla gick åt pipsvängen när jag skulle filma och även detta inhandlades hos Audio Video.
 

Kommentarer
Anna Röd - Nörd & Filmskapare säger:

Åh tungt med internet strul!
Hoppas de löser sig!

Svar: Jag har pluggat in sladden igen till min serietittare dator, för man måste ju komma åt sina serier utan problem =)
...Liiinna

2013-05-31 Kl: 15:54:54
URL: http://www.xn--annard-0xa.se
Lotta säger:

Sv: Jaa, eller hon är väl inte med hela tiden precis men hon har definitivt en av huvudrollerna i filmen :)

Vad ska du hitta på för skoj ikväll då?? =) Kram!

Svar: Se där ja, det var inte det jag fick höra iallafall. Tror dessutom jag läste det i en blogg någonstans, så det var nog ingen som sa det till mig.. Usch jag kommer inte ihåg var jag hörde det. Men de filmen ska ses iallafall.
Hitta på nått skoj vet jag inte, jag ska jobba både helgnätterna. 21:15-07:15. Så jag hoppas verkligen att din helg blir roligare =)
...Liiinna

2013-05-31 Kl: 17:20:44
URL: http://olesenstjej.blogg.se
Anna Röd - Nörd & Filmskapare säger:

sv: Håller jag verkligen med om :D
Vilka serier är dina favoriter just nu?

Svar: Det värsta är att alla mina favoriter har uppehåll just nu och jag har inte direkt fastnat för någon ny sommarserie. Men långt ifrån alla har ju börjat så någon lär man väll hitta. Men under våren och hösten så är jag alltid fast i The Big Bang Theory och Greys Anatomy. Vilka är dina måsten?
...Liiinna

2013-05-31 Kl: 21:00:45
URL: http://www.xn--annard-0xa.se
Nicklas säger:

Har du fått ordning på hastigheten nu, eller hackar det och slöar fortfarande? (som pensionerad it-tekniker kanske jag kan hjälpa dig)

Svar: Fått ordning på hastigheten skulle jag väll inte kalla det, jag har pluggat in sladdfan igen. Audio Video nissen lovade att han skulle ringa upp men han struntade i det så jag har löst det själv lite provisoriskt. Så min ena dator är inkopplade via en sladd som förövrigt också har glappkontakt, men så länge datorn in rör på sig så funkar det.
Annars så funkar det trådlösa bra, det är bara lite nedladdning som strular till det på ena datorn. Jag vet inte vad som kan vara fel, men så fort jag "lånar hem" något så är jag uppkopplad i ca 3-5 sek, sen bryts uppkopplingen på enbart den datorn ca 1 min, sen laddar den ner i några sekunder och bryts. Så håller det på. Men det trådlösa funkar prima på de andra apparaterna under tiden. Några andra kunniga människor har kommit med fina idéer men jag fattar så klart ingenting =) Men har du nått enkelt tips så är det bara att spotta ut =)
...Liiinna

2013-06-01 Kl: 12:45:20
Anna Röd - Nörd & Filmskapare säger:

sv: Åh Big Bang Theory är också ett måste för mig, började faktiskt se på den för lite mer än ett halvår sedan så blev precis klar med den och längtar efter fortsättningen! Annars gillar jag Game of Thrones och The Walking Dead mfl. I sommar blir det True Blood och Drop Dead Diva :D

2013-06-03 Kl: 14:31:44
URL: http://www.xn--annard-0xa.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: