Despicable Me 2 (2013)

Dumma Mej 2 (Animerad familjefilm, Komedi, Sci-fi, Äventyr):
Gru har dragit sig tillbaka ifrån brottsligheten för att ta hand om Margo, Edith och Agnes när en hemlig organisation knackar på dörren. Det är organisationen AVL som bekämpar brott på den globala nivån och när ett hemligt labb försvinner från den arktiska cirkeln måste de ta hjälp av Gru som tillsammans med agent Lucy Wilde får i uppdrag att lösa fallet.
 
 
BETYG och RECENSION:
När den animerade barn- och familjefilmen Despicable Me kom ut 2010 så imponerad den verkligen på mig med sin härliga charm och sina söta karaktärer. Till och med barnkaraktärerna fick mig att smälta tillsammans med hela filmens upplägg och handling. Så när uppföljaren Despicable Me 2 (sv.titel: Dumma mej 2) släpptes på DVD slängde jag mig över ett exemplar i hopp om att den skulle vara minst lika bra och charmig. Och visst är Despicable Me 2 både söt och charmig, men eftersom filmens huvudkaraktär Gru (eng.röst av Steve Carell) nu står på rätt sida av lagen så har jag lite svårare för att tycka om honom. Jag gillade honom som "ond" och nu när han har bytt sida så tycker jag att han har tappat lite av sin charm vilket också påverkar hela filmen.
 

Kär, snäll och galen.
 
Trots att Despicable Me 2 har gjort en totalomvändning så är det fortfarande en underhållande film vars stora fördel är de söta och gula Minions och utan dom så hade tyvärr filmen inte varit mycket att ha för just mig. Jag gillar konstigt nog inte handlingen i filmen och inte heller det faktum att det hela praktiskt taget rör sig om är ett kärleksdrama mellan Gru och hans nya kompanjon Lucy (eng.röst av Kristen Wiig). Barnen som jag råkade uppskatta i den första filmen är inte heller lika söta och tilltalande och den enda som får mig att bli glad är lilla Agnes (eng.röst av Elsie Fisher). Annars så retar barnen mest bara upp mig precis som vanliga barnkaraktärer gör i vanliga spelfilmer.
 

Vad är Despicable Me 2 utan Minions?
 
Som sagt så var det alltså den "onda" Gru i den första filmen som fick mig på fall och nu när han istället kämpar för att, motvilligt, ta fast bovarna så tappar jag både lite av tycket och intresset gentemot filmen. Jag hade nästan hellre sett honom kämpa med vardags sysslor och småbarn än undercover arbete för en god organisation, men istället får jag helt enkelt bara försöka gilla det som vi här får se och det går kanske inte helt bra. Trots mitt bristande intresse för filmens handling så är Despicable Me 2 ändå rätt så sött och små underhållande på sina ställen och de små Minionerna hjälper också till att rädda filmen. Filmens stora fördel är dessutom en scen som refererar till Alien och även om dagens småbarn inte kan se och förstå det så gör iallafall jag det. Despicable Me 2 är tragiskt nog en film som passar de små bättre och kanske är det så att somliga vuxna också må gilla filmen, men jag föredrar den första bra mycket bättre och så är det bara.
 

För de omedvetna barnen finns här en referens till Alien, eller är det bara jag som kan se den.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Despicable Me 2.
Svensk titel: Dumma mej 2.
Tagline(s): "More minions. More despicable", "Back 2 Work" och "When the world needed a hero, they called a villain".
Genre: Animerad Familjefilm, Komedi, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Russell Brand, Ken Jeong, Steve Coogan, Elsie Fisher, Dana Gaier m.fl.
Regissörer: Pierre Coffin och Chris Renaud.
Speltid: 94 min (DVD).
Språk: Engelska och Ukrainska, även dubbad till svenska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2013.
Sv. Biopremiär:  26 Juni 2013.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 6 November 2013.
Extramaterial (DVD): - .
Extramaterial (Blu-ray): Fylld med dumma bonusmaterial.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Despicable Me (2010)
  2. Despicable Me 2 (2013).

Kommentarer
Camilla säger:

Ah, sonens favvo-film :)

Svar: Den andra passar bättre för de små medan vi vuxna kan njuta till den första =)
...Liiinna

2013-12-05 Kl: 13:33:07
URL: http://radhuslivet.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: